BUL og Gular raskest i Holmenkollstafetten

Rachael Eide løper BUL inn til seier i Holmenkollstafetten.
Rachael Eide løper BUL inn til seier i Holmenkollstafetten. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

BUL løp inn til seier i kvinnenes eliteklasse i Holmenkollstafetten, mens Gular vant på herresiden.

Årets verdenscupvinner i langrenn, Heidi Weng, var med på BUL-laget som knep årets seier foran arrangørklubben Tjalve. BUL-jentene kom i mål på 1.00.05.

Tjalve, som har vunnet Holmenkollstafetten de to siste årene, løp inn 1.13 minutter bak. Med på Tjalves lag kunne publikum blant annet se Karoline Bjerkeli Grøvdal.

Strindheim, med 800-meterløper i Hedda Hynne på første etappe, løp til slutt inn til tredjeplass 1.34 minutter bak BUL.

Northug fulgte planen

I herreklassen løp Petter Northug første etappe for Mosvik. Han vekslet som nummer 12, 7,5 sekunder bak lederen. Til slutt endte Mosvik på 5.-plass, 1.59,3 bak vinnerlaget Gular, som også var regjerende mester.

– Jeg får nok pusten først tilbake i løpet av morgendagen, sa Northug til TV 2 etter å ha gjennomført sin etappe.

– Jeg fulgte planen og kom meg fram etter en rolig førsterunde. Jeg var greit med og fulgte planen med å avansere to-tre plasser de siste 400 meterne, la han til om taktikken.

Folkefest

Gular-laget løp inn på 50.08,1, med blant annet Marius Vedvik på laget. Vedvik løp for kort tid siden under EM-kravet på 10.000 meter.

Tjalve løp tok annenplassen og ble slått med 37,8 sekunder, mens Ullensaker/Kisas 2.-lag ble nummer tre. Romerikingene var 1.16 bak Gular.

Petter Northug så antakelig flere kjente fjes lørdag. OL-vinner Simen Hegstad Krüger og OL-bronsevinner Hans Christer Holund løp for Lyn, som endte på 9.-plass og var 3.08 minutter bak Gular.

Over 30.000 mennesker deltok i årets Holmenkollstafett, som ble arrangert for 88. gang.