Liverpool finaleklare tross 2-4-tap

Roma gjorde det hett for Liverpool på slutten, men Liverpool er klare for finalen i mesterligaen. Foto: John Sibley / Reuters

Roma gjorde det hett for Liverpool på slutten, men Liverpool er klare for finalen i mesterligaen i fotball etter 7-6 sammenlagt mot Roma over to kamper.

Premissene før kampen var klare: Roma måtte vinne med tre mål etter å ha tapt 2-5 i den første semifinalekampen på Anfield for å ha mulighet til en finaleplass.

Det var en oppgave som ble for stor for Jürgen Klopps målkåte mannskap. Onsdag vant Roma 4-2, men det var ikke nok for italienerne. Radja Naingolan scoret to kjappe på tampen. Først fire minutter før full tid, og deretter ett på straffe på overtid.

Liverpool reddet seg inn og skal være glad for at kampen ikke varte lenger.

Da hjemmelaget jaktet et tidlig mål var det Sadio Mané som straffet Roma knallhardt etter en feilpasning fra tomålsscorer Radja Nainggolan. Tversoverpasningen fra Roma-spilleren havnet i beina på Firmino, som sendte en perfekt pasning til Mané som iskaldt la ballen til side for Alisson i Roma-målet.

Liverpool er ikke kjent for å være bunnsolide bakover, og etter 15 minutters spill viste de hvorfor. Liverpools Dejan Lovren hadde en tilsynelatende enkel jobb med å klarere ballen unna på femmeteren, men banket den i stedet i hodet på lagkamerat James Milner og i mål til 1-1.

Nytt håp

Akkurat der og da ble det tent et lite finalehåp i den italienske hovedstaden, men bare ni minutter senere ble det bekmørkt for Roma. Georginio Wijnaldum var sist på ballen etter litt klabb og babb etter en corner, og sendte Liverpool opp i føringen på ny.

Da dommeren blåste av første omgang hadde Liverpool trolig blitt snytt for straffe, Roma hadde banket ballen i stolpen og Roma måtte ha fire mål i annen omgang for å berge ekstraomganger.

Roma har utrettet mirakler på Stadio Olimpico tidligere, senest da de vant 3-0 mot Barcelona i kvartfinalen, og det var tydelig at Roma ikke hadde gitt opp håpet da de entret banen for de siste 45 minuttene.

Fire minutter ut i omgangen ble Edin Dzeko meid ned av Liverpool-keeper Loris Karius, bare for å se at assistentdommeren hadde hevet flagget for offside, som i beste fall kan kalles tvilsom ut fra reprisene på TV.

Finaleklare

Men bare tre minutter senere fikk Dzeko sjansen på ny etter en retur fra Liverpool-keeper Karius. Denne gangen satte bosnieren ballen i mål, og scoret samtidig sitt åttende mål i mesterligaen på tolv kamper.

Roma fortsatte å presse Liverpool tilbake og engelskmennene hadde i perioder sin fulle hyre med å rydde unna. Samtidig tikket klokka sakte, men sikkert mot Liverpools første mesterligafinale på elleve år.

Etter hvert som klokka nærmet seg full tid gikk det opp for Roma-spillerne at finalemulighetene ble mindre og mindre. Samtidig ble smilene hos Liverpool større og større, og til slutt ble det klart at Liverpool er klare for mesterligafinalen.

Finalen i Europas gjeveste klubbturnering spilles på den olympiske stadion i Kiev i Ukraina, 26. mai. Der skal Liverpool møte Real Madrid som tirsdag vant sin semifinale mot Bayern München.