Hekke-Isabelle ble trigget av VM-skuffelsen

Isabelle Pedersen har reist seg etter at VM i London endte i rullestolen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Isabelle Pedersen har reist seg etter at VM i London endte i rullestolen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hekkeløperen Isabelle Pedersen (26) reiste seg umiddelbart etter nedturen i London-VM sist sommer. I vinter har hun satt personlige rekorder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var 11. august i fjor at det skjedde. Isabelle Pedersen var på god vei til finaleplass på 100 meter da hamstringen tok tak over den sjuende hekken.

Finaledrømmen brast i semifinalen.

Etterpå var hun utrøstelig i et par timer, men jenta fra Bergen deppet ikke lenge.

– Det var selvsagt sårt å se den tredje sakteste finalen i VM-historien fra sidelinjen og vite at jeg kunne hatt en kjempesjanse til å gjøre en god plassering. For saken var, selv om det aldri kom tall på papiret den dagen i London, så var det et bevis på at jeg er på vei til noe større, skriver Isabelle Pedersen i en mail til NTB.

Hun har trent i USA den siste tiden, og fredag stiller hun i Diamond League-stevnet i Doha.

Skremmeskudd

Pedersen utdyper hvorfor hun slett ikke bare tok med seg dårlige minner fra VM-dagene i London.

– Det er ikke hver dag at du skremmer verdensrekordholderen ut av blokkene slik at hun løper rett inn i den første hekken. Jeg ledet også den semifinalen før jeg ble skadd, og hun som vant semifinaleheatet tok sølv i finalen. Derfor var det mye godt å ta med seg fra VM, selv om jeg ble trillet ut av stadion i rullestol.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det første som ble organisert etter VM-skuffelsen var opptrening og behandling av skaden. 26-åringen forteller at hun fikk en kort oppfølging av Olympiatoppen før hun reiste til Italia i noen uker. Oppfølgingen gikk som ønsket, og etter litt ferie følte hun seg veldig opplagt til å gå inn i grunntreningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den sluntret hun ikke unna.

Sterk innendørssesong

Helt fra starten av innendørssesongen beviste Isabelle Pedersen at skaden var leget. Hun perset på 60-meteren med 7,93 i et stevne i Glasgow 25. februar. I innendørs-VM i Birmingham uken etter gikk det like fort.

– Innendørssesongen endte veldig bra, og det var gledelig og inspirerende. Der ble det personlig rekord både i forsøk og semifinale, og det er alle utøveres drøm. Det er en enda større drøm å bli historisk, og det ble jeg i den tøffeste finalen i et innendørs-VM noensinne. Det har aldri vært tøffere å kvalifisere seg til en hekkefinale, og jeg var en av dem. Jeg ble den første norske sprinter i en VM- eller OL-finale noensinne også. Du kan ikke bli mer rørt og stolt enn jeg var da, melder Pedersen.

I sitt første løp i utendørssesongen endte det opp med 12,86. Det bærer bud mot at Isabelle Pedersen er i rute foran det som skjer i Doha i slutten av uken.