Mourinho vil være manager like lenge som Wenger

Manchester United-manager José Mourinho vil gjerne fortsette innen fotballen til han er langt opp i 60-årene. I bakgrunnen står avtroppende Arsenal-sjef Arsène Wenger. Foto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix
Manchester United-manager José Mourinho vil gjerne fortsette innen fotballen til han er langt opp i 60-årene. I bakgrunnen står avtroppende Arsenal-sjef Arsène Wenger. Foto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Manchester United-manager José Mourinho kan tenke seg å gjøre som Arsène Wenger og fortsatt være fotballtrener når han er langt opp i 60-årene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Portugiseren føler seg trygg på at han fortsatt har stor appetitt for fotball når han er like gammel som Wenger. I en alder av 68 år går Wenger av som Arsenal-manager etter sesongen.

– Helt sikkert, men jeg blir nødt til å bytte klubb flere ganger. Dere (mediene) kommer ikke til å la meg få bli værende her, sier 55 år gamle Mourinho på spørsmål om han ser for seg å være trener når han nærmer seg 70.

– Jeg vil like å se meg selv gjøre det, men nye medier, sosiale medier og fotballekspert-industrien skaper et enormt press, ikke bare på manageren, men også klubben. I dag er det umulig å holde ut i én og samme klubb over lang tid, særlig hvis du ikke har mye suksess.

Får ikke tid

Der Wenger har vært manager i Arsenal i nærmere 22 år, har Mourinhos lengste periode i en klubb vært tre år og tre måneder. Det skjedde under hans første epoke i Chelsea.

Han har også hatt tre år i Real Madrid, mens det ble med to år i Porto, Inter og 2. periode i Chelsea.

– Jeg tror ikke du lenger får fire-fem år på deg til å vinne et trofé.

Mourinho tror likevel perioden i Manchester United kan bli hans lengste i karrieren. Han føler at han har slått seg til ro på Old Trafford.

– I andre klubber tenkte jeg allerede på hva jeg skulle gjøre i framtiden. Det var ting jeg virkelig ville gjøre. Jeg følte for å dra til Italia, deretter Spania. I øyeblikket er det ikke noe rundt hjørnet som venter på meg, og det er heller ikke noe annet jeg ønsker å gjøre.

Blir bedre med alderen

Helt siden tiden i Porto har Mourinho vunnet titler i alle klubber han har vært i. Portugiseren er overbevist om at han nå er en bedre manager enn noen gang før.

– Helt til jeg mister motivasjonen, vil jeg alltid jobbe for å bli bedre. Min lidenskap for jobben er den samme som før. I dag klarer jeg også å kontrollere følelser bedre. Jeg er mer moden, sier Mourinho og viser til Bayern München-trener Jupp Heynckes som et eksempel på at du blir bedre desto mer erfaring du har.

I en alder av 72 år kom Heynckes i fjor høst tilbake fra pensjonisttilværelsen for å trene Bayern ut sesongen. Det skjedde fire år etter at den tyske trenerlegenden hadde trukket seg tilbake.

– Heynckes pensjonerte seg, spilte med barnebarna og kom plutselig tilbake. Han er nå bedre enn noensinne.

United-manageren tror Arsène Wenger på langt nær er ferdig med fotballen når Arsenal-epoken er over.

– Inntil jeg hører noe annet, er dette kun slutten på hans tid i Arsenal, sier Mourinho.

Personvernpolicy