Glimt med sur straffebom på overtid

Kristian Fardal Opseth bommet på straffe på overtid for Bodø/Glimt i 0-0-kampen borte mot Sarpsborg. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kristian Fardal Opseth kunne gitt Bodø/Glimt en kruttsterk borteseier mot Sarpsborg, men spissen klarte ikke å utnytte overtidsstraffen i søndagens 0-0-oppgjør.

Det ble svært dramatiske sluttminutter i Sarpsborg. Dommer Sigurd Kringstad pekte på ellevemetersmerket da Joonas Tamm felte Philip Zinckernagel. Fjorårets toppscorer i 1. divisjon gikk bort for å ta straffen, men Opseths forsøk ble reddet av Aslak Falch.

Sarpsborg-keeperen tok ballen i fast grep. Dermed misbrukte Glimt en gyllen sjanse til å ta sin første borteseier siden opprykket til Eliteserien. Hjemmelaget kunne på sin side puste lettet ut. Før søndagens kamp sto østfoldingene med to strake tap.

Med 0-0 leter fjorårets bronselag fortsatt etter vinnerresepten. Sarpsborg har gått fire seriekamper på rad uten å vinne.

Hevet seg

Etter en fryktelig slapp første omgang fikk publikum langt mer underholdning for pengene etter pause. Da var det store sjanser i begge ender av banen, men ballen ville ikke i nettet.

I det 52. minutt fikk Joachim Thomassen tilsynelatende drømmetreff, men Glimt-keeper Ricardo klarte å få et par fingertupper på skuddet. Deretter gikk ballen i tverrliggeren.

Seks minutter senere var det Patrick Mortensens tur til å få en enorm mulighet. Dansken hamret til fra 20 meter, men avslutningen føk like over høyre kryss.

Snek seg forbi

Like etter var Mikkel Agger noen centimeter unna å skli en ball fra Harmeet Singh inn til 1-0. Samme skjebne led Mortensen da han senere i omgangen avsluttet fra fem meter. Spissen kunne ikke tro det han så da ballen snek seg forbi venstre stolpe.

Bodø/Glimt hadde også sine sjanser. På tampen så også gjestene ut til å ha mest krutt igjen. Særlig på kontringer så de farlig ut. To minutter på overtid kunne Opseth blitt den store Glimt-helten, men måtte se Falch avverge straffescoring.

Sarpsborg ligger på 9.-plass med ni poeng, mens Glimt er nummer tolv. Nordlendingene er bokført med fem poeng så langt.