Roglic vant Tour de Romandie

Primoz Roglic jubler for sammenlagtseier i Tour de Romandie. Foto: Jean-Christophe Bott / Keystone / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sykkelsuksessen fortsetter for Primoz Roglic. Den tidligere skihopperen sikret seg nok en sammenlagtseier på verdenstouren ved å vinne Tour de Romandie.

28-åringen ledet rittet fra første til siste etappe. Lørdag befestet den slovenske Lotto NL-rytteren posisjonen med en sterk 2.-plass på en vrien klatreetappe. Roglic har dermed igjen vist at han er en glimrende allrounder på sykkelsetet.

Roglic vant Tour de Romandie åtte sekunder foran colombianske Egan Bernal (Sky), mens australske Richie Porte (BMC) ble treer. Fjorårets vinner var 35 sekunder bak Roglic.

Romandie-triumfen kommer kort tid etter at Roglic vant Baskerland rundt sammenlagt. Også det rittet var en del av sykkelsportens verdenstour.

Søndagens avslutningsetappe ble vunnet av Pascal Ackermann fra Tyskland. Bora-syklisten spurtslo danske Michael Mørkøv (Quick-Step) på oppløpet. Tredjeplassen gikk til den italienske UAE-rytteren Roberto Ferrari.

Etappen var 181,8 kilometer lang. Den gikk mellom Mont-sur-Rolle og Genève i Sveits.

Odd Christian Eiking (Wanty) var eneste norske deltaker i Tour de Romandie. Søndag var han i mål som nummer 43. Sammenlagt endte han på 95.-plass.