Tripic-show da Viking vant målfest mot Ull/Kisa

Zlatko Tripic (t.h.) vartet opp med tre scoringer på bortebane søndag. Her fra forrige kamp mot Åsane.
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Zlatko Tripic (t.h.) vartet opp med tre scoringer på bortebane søndag. Her fra forrige kamp mot Åsane. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Opprykksjagende Viking holder koken i toppen av 1. divisjon. Søndag bidro Zlatko Tripic med hattrick da Stavanger-laget slo Ull/Kisa med 5-4 på bortebane.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tabelltoer Viking kastet nesten vekk en firemålsledelse mot slutten, men berget tre poeng med nød og neppe.

Bortelagets Zlatko Tripic havnet i tumulter med lagkamerat Tord Salte på trening før helgen. Angrepsspilleren ga sin lagkamerat en på tygga etter en stygg takling, men fikk likevel tillit fra start av trener Bjarne Berntsen søndag. Og Tripic takket for tilliten. Han fikk nettsus etter 26, 44 og 52 minutters spill, noe som bidro sterkt til tre poeng for Viking.

De mørkeblå står med tolv poeng etter fem runder. Berntsens mannskap har ett poeng opp til Aalesund på tabelltoppen på nest øverste nivå.

Thorstvedt-perle

Kristian Thorstvedt, sønn av tidligere landslagskeeper Erik, sendte gjestene i føringen etter bare tolv minutters spill på Jessheim. 19-åringen dunket ballen i vinkelen på flott vis.

Så var det Zlatko Tripic sin tur til å få nettsus. Den tidligere Molde-, Start- og Greuther Fürth-spilleren stanget inn 2-0 til Viking, og bortelaget ga seg ikke med det. Zymer Bytyqi prikket inn 3-0 etter en knapp halvtime.

Kristoffer Normann Hansen ga hjemmelaget håp med sin redusering åtte minutter før hvilen, men like før pause la Tripic på til 4-1.

Nesten-kollaps

Etter hvilen sto Tripic for nok en scoring. Etter 52 minutter sørget han for at det sto hele 5-1. Han plasserte ballen enkelt i mål etter pasning fra Tommy Høiland. Tripic ble byttet ut etter 69 minutter. Tord Salte kom for øvrig innpå like i forkant. Begge skal ha skværet opp etter episoden på fredagens trening, en episode Bjarne Berntsen kalte «uakseptabel», skriver Aftenbladet.

Ull/Kisa fikk til en svært sterk sluttspurt foran egne fans. Nicolay Solberg reduserte til både 2-5 og 3-5 på tampen, før Ole Andreas Nesset ordnet 4-5 på overtid. Viking-spillerne virket rystet, men det holdt ikke til poeng for vertene. Viking holdt unna i det som ble kaotiske sluttminutter.

Vikings opprykkshåp lever dermed videre i beste velgående. Ull/Kisa står med åtte poeng så langt.

Ulf-miss

Sandnes Ulf jakter også opprykk i 2018, men de lyseblå maktet ikke å finne veien til nettmaskene hjemme mot Jerv senere søndag. Dermed er Ulf treer med elleve poeng. Laget har ett poeng mindre enn «storebror» Viking på plassen over.

Tabellfirer Notodden tapte 0-2 hjemme mot tabellfemmer Sogndal. Per-Magnus Steiring og Stanisa Mandic ble heltene for bortelaget. Notoddens Steffen Jenssen fikk marsjordre kort tid etter pause. Notodden står med ti poeng, Sogndal med ni.

Mjøndalen spilte uavgjort for fjerde gang på fem kamper da det ble 0-0 hjemme mot Tromsdalen.

Øvrige kamper søndag: Levanger - HamKam 4-3, Strømmen - Nest Sotra 1-2, Åsane - Florø 3-1.

Personvernpolicy