Hegerberg mot Graham Hansen i mesterligafinalen

Ada Hegerberg og Lyon er klare for mesterligafinale.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Ada Hegerberg og Lyon er klare for mesterligafinale. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen møtes i mesterligafinalen i fotball etter at henholdsvis Lyon og Wolfsburg avanserte fra semifinalen søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ada Hegerberg gikk av banen uten mål i mesterligasemifinalen mot Manchester City, men det betød lite ettersom Lucia Bronzes 1-0-scoring sendte Lyon til finalen.

Wolfsburg hadde 3-1 å gå på mot Maren Mjelde og Maria Thorisdottirs Chelsea før kampen i Tyskland søndag, og Graham Hansens lag gjorde jobben og vant hjemmeoppgjøret 2-0 etter scoringer fra Pernille Harder og Ewa Pajor.

Graham Hansen ble tatt av banen etter 72 minutter, mens både Thorisdottir og Mjelde spilte hele kampen for London-klubben.

Det betyr at Lyon og Wolfsburg møtes i finalen, og to av de aller beste spillerne på kvinnesiden i Norge møtes samtidig til duell.

Rekordjagende Hegerberg

I Lyon ble Bronzes' scoring den avgjørende. Oppgjøret i Manchester forrige uke endte 0-0, men Bronzes scoring etter 17 minutter i Lyon ble tungen på vektskålen for Hegerberg som spilte hele kampen søndag for sitt franske lag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det går ikke an å beskrive følelsen. Det er helt enormt. Men vi må vinne finalen også. Nå må vi nullstille, sier Hegerberg ifølge VG.

Utelukker Norge-spill

Spissen har tidligere takket nei til videre landslagsspill for Norge. Til Dagbladet opplyser hun at Nils Johan Semb har tatt kontakt per SMS, men hun utelukker spill i VM-kvalifiseringen med det norske flagget på brystet.

– Jeg kommer helt sikkert ikke til å spille for Norge i VM-kvalifiseringen, sier hun til avisen.

Hegerberg har scoret 14 mål i mesterligaen denne sesongen. Hun tangerte allerede i første kvartfinale sesongrekorden til Celia Sasic på 14 mesterligascoringer. Med sitt neste mål tar hun rekorden alene, men det kom verken i returkampen mot Barcelona eller i semifinalekampene mot Manchester City.

I mesterligafinalen får den norske stjernen muligheten til å ha målrekorden alene.