Ajer og Celtic ble seriemestere etter knusende derbyseier

Kristoffer Ajer spilte hele kampen da Celtic banket Rangers 5-0 og ble skotsk seriemester. Her er han i aksjon for det norske landslaget. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Celtic-fansen fikk drømmen oppfylt. Storklubben smadret byrival Rangers hele 5-0 da Kristoffer Ajer og co. ble skotske seriemestere søndag.

Forrige helg ble gullfesten satt på vent med 1-2-tapet borte mot Hibernian, men med overkjørselen av Rangers var det kanskje like greit for Celtic-fansen. Søndag kunne hjemmelaget godte seg over å knuse erkerivalen og samtidig bli kronet som mester for sjuende år på rad.

– Vi jaget ballen som tigere. Det var viktig å holde nullen, og det er veldig fornøyelig å sikre ligatittelen med en prestasjon som denne. Vi spilte fantastisk og kunne scoret enda flere mål. Jeg er glad på supporternes vegne, sa Celtic-manager Brendan Rodgers.

– Spillerne har gjort en briljant sesong, sa han videre til Sky Sports.

Det sto 3-0 allerede til pause. Odsonne Edouard gjorde Old Firm-oppgjørets to første fulltreffere. De kom etter et snaut kvarter og fire minutter før pause. James Forrest kom også på scoringslista like før lagene gikk i garderoben.

Overlegent

Rangers ble feid av banen søndag. Tom Rogic og Callum McGregor scoret hvert sitt mål i det 47. og 53. minutt.

Noen minutter etter 5-0-scoringen traff Josh Windass aluminiumen. Dermed ble det ingen trøstemål til Rangers.

Kristoffer Ajer spilte som vanlig hele kampen i Celtics midtforsvar. Han har vært under kontrakt med den skotske storklubben siden 2016, men årets serietittel er hans aller første. Landslagsspilleren var i fjor på utlån i Kilmarnock.