Nordmann klar for NFL-lag

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stavanger-gutten Kåre Vedvik (24) blir NFL-spiller i Baltimore Ravens.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag kveld kom samtalen som gjør ham til spiller i amerikansk fotball. Måler er å spille seg til fast plass på Baltimore Ravens til sesongstarten i september.

– Det føles herlig. Det har vært en lang prosess, og jeg har ikke turt å håpe på noe, men nå kan jeg endelig smile, sa Vedvik til TV 2 minutter etter at kontrakten var signert.

Vedvik hadde også muligheten til å spille for Tennessee Titans.

– Ravens spiller en ekstra preseason-kamp denne sesongen, og de lovet meg at jeg skal få spille hele den kampen mot Chicago Bears (NFLs årlige Hall of Fame-kamp 2. august). Da får jeg en hel kamp til å vise meg fram, så da var det enkelt å velge Ravens, sier han.

Kåre Vedvik har spilt for collegelaget Marshall Thundering Herd i de fire siste årene. Han var ikke blant de 256 universitetsspillerne som ble valgt i helgens draft, men kort etter ble det likevel kontrakt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vedvik skal vise seg fram både som «kicker» og «punter». Veien fram til fast spill i NFL er fortsatt lang for Vedvik. Som regel finner NFL-lagene bare plass til en «kicker» og en «punter» i den endelig troppen, og Baltimore Ravens har svært gode spillere i begge posisjoner.

Baltimore Ravens ble stiftet i 1996 etter at den daværende eieren hadde flyttet klubben opp fra Cleveland. Klubben er etter hvert blitt et storlag og har vunnet Super Bowl to ganger. I 2000 ble New York Giants slått i finalen. I 2013 ble det seier over San Francisco 49ers.