Nordmann klar for NFL-lag

Stavanger-gutten Kåre Vedvik (24) blir NFL-spiller i Baltimore Ravens.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag kveld kom samtalen som gjør ham til spiller i amerikansk fotball. Måler er å spille seg til fast plass på Baltimore Ravens til sesongstarten i september.

– Det føles herlig. Det har vært en lang prosess, og jeg har ikke turt å håpe på noe, men nå kan jeg endelig smile, sa Vedvik til TV 2 minutter etter at kontrakten var signert.

Vedvik hadde også muligheten til å spille for Tennessee Titans.

– Ravens spiller en ekstra preseason-kamp denne sesongen, og de lovet meg at jeg skal få spille hele den kampen mot Chicago Bears (NFLs årlige Hall of Fame-kamp 2. august). Da får jeg en hel kamp til å vise meg fram, så da var det enkelt å velge Ravens, sier han.

Kåre Vedvik har spilt for collegelaget Marshall Thundering Herd i de fire siste årene. Han var ikke blant de 256 universitetsspillerne som ble valgt i helgens draft, men kort etter ble det likevel kontrakt.

Vedvik skal vise seg fram både som «kicker» og «punter». Veien fram til fast spill i NFL er fortsatt lang for Vedvik. Som regel finner NFL-lagene bare plass til en «kicker» og en «punter» i den endelig troppen, og Baltimore Ravens har svært gode spillere i begge posisjoner.

Baltimore Ravens ble stiftet i 1996 etter at den daværende eieren hadde flyttet klubben opp fra Cleveland. Klubben er etter hvert blitt et storlag og har vunnet Super Bowl to ganger. I 2000 ble New York Giants slått i finalen. I 2013 ble det seier over San Francisco 49ers.

Personvernpolicy