Ellevill snuoperasjon gjør at Juventus fortsatt har alt i egne hender

Gonzalo Higuaín avgjorde kampen for Juventus da laget slo Inter 3-2 lørdag. Foto: AP Photo/Antonio Calanni / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Juventus ledet 1-0 og spilte med én mann mer mot Inter, men så ut til å sløse bort poengene. Så snudde Torino-klubben kampen tilbake mot slutten og vant 3-2.

Inter så ut til å sende Napoli en real gavepakke i kampen om Serie A-gullet etter å ha snudd kampen til 2-1 i annenomgang, men scoringer fra Juan Cuadrado og Gonzalo Higuaín i sluttminuttene gjør at "Den Gamle Dame" fortsatt har alt i egne hender i ligainnspurten.

Resultatet gjør at serieleder Juventus har 88 poeng, fire mer enn Napoli som nå er avhengig av seier mot Fiorentina søndag. Ved Napoli-seier vil Maurizio Sarris mannskap være ett poeng bak Juve med tre gjenstående seriekamper, men det kunne sett helt annerledes ut etter lørdagens kamp.

Juventus hadde i utgangspunktet en tøff jobb foran seg i bortemøtet med Inter, men da kampuret hadde passert 20 minutter gikk det mot triumf for Torino-klubben.

Douglas Costa ga laget ledelsen etter 13 minutter, før Inters Matias Vecino stemplet Mario Mandzukic på leggen kun minutter senere.

Dommer ga først Vecino det gule kortet, før han deretter kikket på videobildene av situasjonen og dro opp det røde kortet.

Juventus kjørte kampen med en mann mer, men like etter pause dukket Inter-kaptein Mauro Icardi opp.

Argentineren fikk hodet på et frispark og headet ballen i lengste hjørne, og etter 65 minutter var kampen snudd da Juve-forsvarer Andrea Barzagli satte et innlegg i eget mål.

Juventus gikk mot poengtap og så ut til å gi Napoli initiativet i gullkampen, men Cuadrado skapte et håp om tre poeng da hans innlegg etter 87 minutter gikk via Milan Skrinar og utmanøvrerte Samir Handanovic i Inter-målet.

To minutter senere fikk Juventus-laget frispark, og der dukket målsniken Higuain opp. Spissen forlenget frisparket i lengste stolpe og gjør at Juventus nå er seriemestere i Serie A om laget vinner de tre gjenværende seriekampene.

Inter kunne klatret til tredjeplass med seier, men blir isteden liggende på femteplass med 66 poeng.