Iniesta gir seg i Barcelona

Andrés Iniesta fortalte fredag at denne sesongen blir hans siste i Barcelona-drakten. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB scanpix
Andrés Iniesta fortalte fredag at denne sesongen blir hans siste i Barcelona-drakten. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Barcelona-veteranen Andrés Iniesta gir seg i klubben etter 16 sesonger. – Denne sesongen er den siste, sa han på en følelsesladet pressekonferanse fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Iniesta, som fyller 34 år om et par uker, bekreftet fredag det mange har ant, at denne sesongen er hans siste med Camp Nou som hjemmearena.

– Det var en veldig tøff avgjørelse, sa Iniesta med tårer i øynene.

– Jeg har vært i verdens beste klubb, og det er vanskelig å ta farvel. Jeg tenkte lenge og vel før jeg bestemte meg. Jeg har gitt alt for klubben og vil takke den for å ha gjort meg til den jeg er.

Iniesta har blant annet vunnet mesterligaen fire ganger med Barcelona og den spanske serien foreløpig åtte ganger. Sist helg vant han cupen for sjette gang.

I vinter fortalte han at han vurderte et tilbud fra Kina og ville ta en avgjørelse om sin framtid innen utgangen av april.

Han vil fortsatt ikke si noe om hvor han spiller neste sesong, annet enn at det ikke blir i Europa. Han vil nemlig ikke risikere å måtte spille mot Barcelona.

Iniesta kom til klubbens fotballakademi da han var 12 år, og han ble en av de beste spillerne i lagets historie. Med ham på laget har Barcelona vunnet 31 titler. Det er en klubbrekord han deler med Lionel Messi.

En ny tittel blir trolig klar allerede til helgen da det spanske seriemesterskapet står for tur.

Iniesta har i tillegg en tittel som Messi ikke har. Han ble verdensmester med Spania i 2010.

Han har vunnet EM to ganger med Spania og avgjorde VM-finalen mot Nederland.

Personvernpolicy