Gulbrandsen med stolpetreff da Salzburg tapte

Marseille feirer scoring i 2-0-seieren over Salzburg i europaligaens semifinale. Foto: Thibault Camus, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Marseille tok et langt steg mot europaligafinale med 2-0-seier over Salzburg hjemme på Stade Vélodrome. Fredrik Gulbrandsen traff stolpen for gjestene.

Dimitri Payet la opp til begge Marseilles mål. Florian Thauvin og innbytter Clinton Njie scoret i hver sin omgang for hjemmelaget, som er alene om å ha holdt nullen hjemme mot Salzburg i europaligaen denne sesongen. Det greide laget både i gruppespillet og i torsdagens semifinale.

– Vi ga dem ikke tid, vi holdt nullen og vi scoret flere enn ett mål. Det er bra foran returkampen, sa Payet til Marseilles Twitter-konto.

Valon Berisha spilte hele kampen for Salzburg, mens Fredrik Gulbrandsen kom inn halvtimen før slutt og var nær et bortemål som ville endret betingelsene radikalt. I det 77. minutt traff han innsiden av stolpen på innlegg fra Andreas Umer, men ballen ville ikke inn.

Den norske landslagsmannen, som hadde løpt perfekt inn mellom vertenes midtstoppere og møtte innlegget med et direkteskudd, tok seg til hodet i frustrasjon.

Berisha prøvde også skuddfoten i 2. omgang og tvang keeper Yohann Pelé til en redning, mens Salzburg mente seg snytt for straffe da Stefan Lainer gikk over ende i duell med Maxime Lopez.

Dødballmål

Marseille tok ledelsen etter et kvarter, og ikke uventet var både Dimitri Payets dødballfot og Florian Thauvins målinstinkt involvert. Payet tok frispark med utoverskru. Keeper satte seg selv ut av spill, og Thauvin nikket inn sitt 22. mål for sesongen, riktig nok via sin egen hånd.

– Jeg var borti den med hånden, men jeg er glad for at det gikk som det gjorde. Vi er i en god posisjon, sa Thauvin til BeIN Sport.

Valon Berisha og hans lagkamerater i Salzburg lagde problemer for Marseille med sitt aggressive og godt organiserte press, men skapte svært lite framover før pause.

Gulbrandsen ble byttet inn etter en time for sørkoreanske Hwang Hee-chan, som ikke hadde fått til stort.

Samtidig kom Clinton Njie inn for hjemmelaget på bekostning av Maxime Lopez, og det var han som bare tre minutter senere skulle øke Marseilles ledelse til 2-0.

Viktig mål

Njie startet selv angrepet da han spilte Payet fram på venstrekanten, og han var på plass inne foran mål for å møte lagkameratens pasning 45 grader ut, ta med seg ballen og score. Det var hans første europaligamål denne sesongen.

Payet er på sin side oppe i fem mål og tre assist bare i cuprundene.

Salzburg greide å vende tomålstap på bortebane til seier i kvartfinalen mot Lazio, men da hadde laget et par bortemål. Gjestene tok sjanser framover i jakten på bortemål også torsdag, og kom var veldig nær, men Gulbrandsens stolpetreff forble den største sjansen.

Det kan bety at oppgaven blir for stor i returkampen neste uke.