Bayern sløste da Real Madrid fikk perfekt utgangspunkt

Marco Asensios 2-1-mål gir Real Madrid et glimrende utgangspunkt før hjemmemøtet mot Bayern til uka. Foto: Matthias Balk / DPA / AP / NTB scanpix
Marco Asensios 2-1-mål gir Real Madrid et glimrende utgangspunkt før hjemmemøtet mot Bayern til uka. Foto: Matthias Balk / DPA / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bayern München valset i angrep gang etter gang, men ble brutalt straffet for sjansesløsingen. Real Madrid tok med seg 2-1 hjem til returmøtet neste uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyskerne burde vunnet på hjemmebane, men lite stemte foran mål etter storspillet mot Real Madrid. Dermed venter et vanskelig utgangspunkt i semifinalereturen i mesterligaen.

Bedre ble det ikke av at både Arjen Robben og Jerome Boateng måtte ut med skade.

– Vi fortjente et bedre resultat, men vi var for naive. Likevel viser spillet at vi kan ha noe å hente i returkampen, sa Bayern-kaptein Thomas Müller.

Det så lyst ut da høyrebacken Joshua Kimmich etter en mønsterkontring ordnet 1-0 til vertene etter en knapp halvtime. Det hele begynte med en kortpasning fra keeper Sven Ulreich før Bayern-spillerne nådeløst stormet i angrep. Real Madrid var fullstendig i ubalanse, og Joshua Kimmich scoret frekt nok på innsiden av keeper Keylor Navas fra spiss vinkel.

Kun angriperne Robert Lewandowski (42) og Thomas Müller (29) har vært involvert i flere scoringer enn Kimmich (19 – 5 mål og 14 assist) for Bayern denne sesongen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Så mange sjanser som i dag skapte vi selv ikke mot Hannover sist helg, sa Kimmich.

Salah-kopi

Men der Franck Ribéry, Mats Hummels, Lewandowski og Müller feilet på store sjanser, kunne Marcelo rette opp svakt forsvarsspill med en kanon som mot spillets gang sikret viktige 1-1 rett før pause. Det var Marcelos tredje scoring i årets mesterliga.

– Hva som manglet? Vi utnyttet ikke sjansene. Det var tøft å miste Robben og Boateng, og så ga vi bort et veldig dumt mål rett før pause. Begge deres mål var gaver fra oss, men vi gir ikke opp, sa Bayern-trener Jupp Heynckes.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bayern fortsatte å rote vekk målsjanser etter hvilen, og da Rafinha unødvendig ga bort ballen med en grusom tversoverpasning, var det tid for en leken og giftig Real Madrid-kontring. Lucas Vázquez og Marco Asensio løp fra alle, og alene med Bayerns keeper Ulreich kunne Asensio iskaldt løfte inn målet som sikret 2-1-seier.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er svært tilfreds med resultatet, men vi hadde problemer da vi prøvde å få kontroll over kampen. Semifinalen er langt fra over. Det er mer enn mulig at Bayern kan vinne på Bernabeu, men vi er tilfreds med å ha seiret i München, sa Real Madrid-trener Zinédine Zidane.

Målløs Ronaldo

Cristiano Ronaldos rekke med mål i strake kamper i den gjeveste europacupen stoppet på 11. Portugiseren scoret også i onsdagens sjanserike kamp, men målet ble korrekt annullert for en hands.

Ronaldo hadde scoret i samtlige kamper siden han puttet to mål i fjorårets finaleseier mot Juventus, da Real Madrid ble første klubb med mesterligatriumf to år på rad.

Robert Lewandowski burde reddet 2-2 for Bayern helt mot slutten, men ble stoppet av Navas. Det gir tyskerne en svært vanskelig returkamp på Santiago Bernabéu om en knapp uke.

– Vi var veldig solide og forsvarte oss bra. Vi har tatt første steg mot finalen, sa Real-kaptein Sergio Ramos.

Onsdagens kamp var 25. gang Bayern München og Real Madrid har møttes i europacupene. Ingen andre klubber har så mange kamper mot hverandre.

I den andre semifinalen leder Liverpool 5-2 mot Roma.