Neville tror Simeone kan løfte Arsenal

Diego Simeone lanseres som ny Arsenal-manager av fotballekspert Gary Neville.
Diego Simeone lanseres som ny Arsenal-manager av fotballekspert Gary Neville. Foto: Armando Franca / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fotballekspert Gary Neville mener Atlético Madrid-trener Diego Simeone bør vurderes som erstatter for Arsenal-manager Arsène Wenger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere Manchester United- og England-spiller Neville, nå fotballekspert i Sky Sports, mener den 47 år gamle argentineren bør stå høyt på Arsenal-ledelsens liste. «The Gunners» må ut på managerjakt for å erstatte Wenger. Franskmannen er ferdig som Arsenal-manager til sommeren.

– Luis Enrique er favoritten til å ta over, men er han riktig person for Arsenal? Man må ta stilling til hva som er muligheten for Arsenal nå. Er målet først og fremst å ta seg inn blant de fire beste i serien, eller er det å sikre klubben et ligagull?, sier Neville i sin egen podkast, ifølge Sky Sports.

Mindre penger

– Det er lite trolig at Arsenal prøver å matche klubber som Manchester City og Manchester United på overgangsvinduet. Hvis målet likevel er å vinne serien, må klubben ha en manager som kan hevde seg mot antatt bedre motstand. For meg er den åpenbare kandidaten i så fall Diego Simeone i Atlético, legger Neville til.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fotballeksperten peker på at Simeone har gitt Atlético suksess i La Liga og mesterligaen. Argentineren har hatt langt færre penger å rutte med enn rivalene Real Madrid og Barcelona.

– Den nye Arsenal-manageren må bryne seg mot pengesterke lag som City, United og til en viss grad Chelsea. De tre bruker hundrevis av millioner (pund) på spillerkjøp hvert år, poengterer Neville.

Møtes i London

– Skal du konkurrere med det, må du ha en utrolig dyktig manager. På nåværende tidspunkt er den manageren Simeone, sier Neville.

Simeone, Luis Enrique, Thomas Tuchel og Carlo Ancelotti er alle nevnt som potensielle Wenger-erstattere. Arsenal-ledelsen har foreløpig ikke ønsket å røpe noe rundt jakten på Wengers etterfølger.

Arsenal møter nettopp Simeone og Atlético i europaligaens semifinale. Første kamp går i London torsdag.