Petter Northug tilbake på landslaget

Se video: Northug er klar for landslagscomeback.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag presenterte Norges Skiforbund langrennslandslagene for neste sesong. Northug dropper privatsatsingen til fordel for en plass på sprintlandslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

HOLMENKOLLEN (ABC Nyheter): Petter Northug er tilbake på skilandslaget. Siden 2013 har 32-åringen valgt å satse på egenhånd, men nå er han tilbake. Denne gangen på sprintlandslaget.

– Det er sann glede å ha Petter tilbake på laget, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

– Først og fremst er jeg veldig glad for å være tilbake. Jeg ser på dette som en artig og spennende utfordring, sier Northug selv.

Han sa at han ikke hadde vært reelt inne på å legge opp, men innrømmet at han de siste sesongene hadde vært jojo-preget.

Langrennslandslagene 2018/2019

Menn, allround: Martin Johnsrud Sundby, Hans Christer Holund, Simen Hegstad Krüger, Emil Iversen, Sjur Røthe, Didrik Tønseth og Niklas Dyrhaug.

Sprint: Johannes Høsflot Klæbo, Sondre Turvoll Fossli, Sindre Bjørnestad Skar, Eirik Brandsdal, Pål Golberg, Finn Hågen Krogh og Petter Northug.

Kvinner: Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Therese Johaug, Ragnhild Haga, ​Ingvild Flugstad Østberg, Heidi Weng, Kari Øyre Slind, Kathrine Harsem, Maiken Caspersen Falla, Tiril Udnes Weng og Mari Eide.

– Det er slike valg og veikryss man kommer i, sa Northug om de sponsoravtalene han nå må gi fra seg.

Northug la til at dialogen med Løfshus har vært åpen og fin.

– Blir sint

32-åringen har nettopp lagt en tung sesong bak seg. Først ble han ble vraket til Tour de Ski, noe han så på som en viktig oppladning til OL. Pyeongchang-OL gikk også uten Northug.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Når ting ikke går din vei, så blir du sint. Hvis jeg ikke hadde blitt sint, hadde det ikke vært riktig det heller, sier Northug.

Det har lenge svirret rykter om et landslagscomeback for Northug. NTB erfarte i forrige uke at mosvikingen nærmet seg en løsning, og det til tross for Skiforbundets krangel med hans private sponsor Coop. Forbundet vraket nylig en ferdigforhandlet avtale med Coop til fordel for en forlenget kontrakt med Norgesgruppen, en avgjørelse som skapte murring i Northug-leiren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunn: Northug kan miste enda en sponsor

Klar for Klæbo-kamp

Northug mener han fortsatt har fartsressurser til å konkurrere i toppen sprint, selv mot råsterke konkurrenter som Johannes Høsflot Klæbo og russiske Aleksandr Bolsjunov.

– Jeg tror jeg kan være like god som før. I sprint er utviklingen brutal, i hvert fall slik Johannes og de nye russerne går. Men da vet man hva man har å jobbe med fram mot sesongen, sa Northug på pressekonferansen i Holmenkollen mandag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det ligger dessuten en motivasjon i å være med i samme treningsgruppe som Johannes, la han til.

Se video: Northug stilt til veggs om Instagram-bråket:

Northug forventer at det kan bli «brutalt» å slå langrennskometen Johannes Høsflot Klæbo.

– Er spurten din fortsatt god nok? Er du sterk nok til å spurte ned Klæbo?

– Jeg håper at jeg kan være med å utfordre på oppløpet. Det er ingen tvil om at så kjapp som Johannes er i sprint nå, så er det vanskelig å være med helt inn til oppløpet. I tillegg er han kanskje verdens beste på et oppløp. Derfor er det mange som må jobbe hardt for å ha en vinnersjanse denne sesongen. Det inkluderer meg, svarte Northug.

Mosvikingens ambisjoner stopper ikke med topplasseringer i sprintrenn.

Aktuelt: Svensk ekspert tror ikke på suveren Johaug: – Ikke rimelig

Ambisiøs

– Jeg håper å hevde meg både på sprint og distanse. Jeg tror for eksempel fortsatt at det er fullt mulig å kombinere sprint og femmil for min del, også denne sesongen, sa Northug.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg må trene riktig, trene mye og gjøre det som kreves. Men det viktigste er at jeg kjenner at kroppen har det giret som kreves, la han til.

Northug kommer til å følge opplegget på sprintlandslaget. På pressekonferansen avviste trønderen nemlig at han vil legge egne treningsplaner utenom.

– Arild Monsen er min trener. Jeg skal følge treningsplanen på sprintlandslaget.

Northug nevnte også at han ikke er avvisende til å gå en eventuell førsteetappe på sprintstafett i Seefeld-VM. Johannes Høsflot Klæbos form gjør at Northug kan få det tøft med å vippe ham vekk fra ankeretappen, også på vanlig stafett.

Se video: Ylvis harselerer med Northugs fyllekjøring: