Ranheim fortsetter å imponere – vant mot Lillestrøm

Mads Reginiussen (t.h.) setter ballen i mål og gir Ranheim ledelsen 1-0 i bortekampen mot Lillestrøm på Åråsen. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mads Reginiussen ble matchvinner da Ranheim slo Lillestrøm 1-0 på Åråsen i Eliteserien søndag. Dermed fortsetter trøndernes eventyrstart etter opprykket.

Med unntak av tapet i andre serierunde (0-4 mot Tromsø) har Stabæk, Sandefjord og Haugesund fått oppleve hva det nyopprykkede laget har å by på. Søndag var det Lillestrøm sin tur til å lure på hva som traff dem.

– Det er langt unna der vi skal være. Vi er passive, feige og lite inspirerte. Vi tapte duellene, og Ranheim vinner fortjent, sa en lite fornøyd LSK-trener Arne Erlandsen til Eurosport.

Etter en målløs første omgang, der Ranheim ble snytt for straffe, falt avgjørelsen etter 63 minutters spill. Reginiussen satte ballen i det lengste hjørnet etter at Ranheim etter hvert fikk avsluttet et angrep på høyresiden.

– Vi fighter bra og vinner mange dueller. Det er egentlig der kampen vinnes i dag, sa matchvinneren til Eurosport.

Lillestrøm-spillerne hadde ingen god dag på jobben og slet med å komme til sjanser, men etter 73 minutter fikk Erling Knudtzon en brukbar mulighet.

Mats Haakenstad kom seg rundt på høyresiden og slo et godt innlegg. Knudtzon kom seg fri fra sin markering og headet ballen mot mål, men det ble ikke nok kraft til å skape trøbbel for Ranheim-keeper Even Barli.

Ropte på straffe

Lillestrøm fikk flyttet opp laget og satt mer press på gjestene, men Ranheims forsvarere ryddet unna gang på gang. Det siste kvarteret dreide det meste seg om Lillestrøm, mens Ranheim forsvarte ledelsen.

Hjemmelaget ropte på straffe i kampens siste minutter, men dommer Trond Ivar Døvle blåste ikke på noen av situasjonene.

Ranheim tok sin fjerde seier på fem kamper da Lillestrøm ble slått borte søndag. Det betyr 12 poeng av 15 mulige på fem kamper og andreplass i Eliteserien.

– Det kunne ha kommet en utligning på slutten. Jeg synes vi burde kontrollert det bedre inn, men vi må si oss fornøyd med tre poeng på bortebane, sa Ranheim-trener Svein Maalen til Eurosport.

Lillestrøm ligger på 12.-plass med fire poeng på sine seks første kamper.

– Det er for lite poeng. Og prestasjonen i dag er under enhver kritikk, sa Erlandsen.

Ranheim spiller neste seriekamp hjemme mot Brann allerede onsdag, mens Lillestrøm tar turen til Stabæk mandag 30. april.