Manchester City nærmer seg 100 ligamål, Swansea fikk unngjelde

Vincent Kompany (til venstre) og de resterende Manchester City-spillerne kunne juble for 5-0-seier mot Swansea søndag. Foto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Nybakt seriemester Manchester City kommer stadig nærmere milepælen 100 scorede seriemål i løpet av en sesong. Søndag ble det 5-0 hjemme mot Swansea.

Det var lite som tydet på at City allerede er seriemester da laget kjørte fullstendig over Swansea. De lyseblå sikret Premier League-gullet da West Bromwich slo Manchester United 1-0 i forrige serierunde.

Pep Guardiola sparte likevel ikke på kruttet i lagoppstillingen søndag, og alle de store navnene var med på å senke et sjanseløst Swansea-lag som stadig kjemper mot nedrykk.

Seieren gjør at Manchester City har 98 seriemål denne sesongen, og laget er både i rute til å oppnå 100 scorede PL-mål samt å oppnå 100 poeng. City har 90 poeng med fire kamper igjen.

Chelsea har rekorden på 103 seriemål i løpet av en sesong, men den kan fort stå for fall.

Straffebom

Hjemmelaget spilte ball i hatt med gjestene fra Wales, og David Silva ga City ledelsen etter 12 minutter da han på volley satte inn 1-0.

Raheem Sterling doblet til 2-0 etter kort tid etterpå, mens Kevin De Bruyne la på til 3-0 med en vakker scoring ni minutter ut i annen omgang.

Vertene ble tildelt straffe etter 65 minutter da Sterling gikk over ende. Gabriel Jesus' forsøk ble reddet av Lukasz Fabianski, men Bernardo Silva var frampå på returen og satte inn kampens fjerde nettkjenning.

Gjorde opp for seg

Etter 87 minutter fikk brasilianske Jesus sin revansj. Et gjennomspill i lufta fant pannebrasken til den tidligere Palmeiras-spilleren, som headet ballen i en bue over Fabianski.

Tapet gjør at Swansea fortsatt er fire poeng foran Southampton, som ligger på nedrykk. Det walisiske laget skal møte både Stoke (19.-plass) og nevnte Southampton i sesongavslutningen, og walisernes skjebne rundt neste sesong kan bli avgjort i de kampene.