Meny

Arsenal-kapteinen: – En trist følelse

Arsène Wenger hylles av kaptein Per Mertesacker. Foto: Antonio Calanni / AP
Arsenal-kaptein Per Mertesacker sier han trenger tid på å fordøye beskjeden om at Arsène Wenger gir seg som manager i klubben.

Wenger offentliggjorde beslutningen fredag. Franskmannen trer til side etter 22 år i sjefsstolen i London-klubben.

– Vi har akkurat fått beskjeden. Det føles ganske emosjonelt. Han har vært i klubben lenge, og han har vært en så stor støtte for meg personlig. Han er en viktig grunn til at jeg er her, sier tyske Mertesacker til klubbens egne nettsider.

– Det er mye følelser rundt dette, og vi trenger tid til å fordøye det, men akkurat nå er det en trist følelse, tilføyer han.

Mertesacker ble hentet til Arsenal i 2011. I sju år har han tjent Wenger.

– Han har imponert meg så mye og gitt meg så mye tillit i karrieren, både ved å hente meg hit og ved å la meg spille. I tillegg gjorde han meg til kaptein da jeg var skadd, sier Mertesacker.

Arsenal-kapteinen sier han også har lært mye av mennesket Wenger.

– Jeg har lært meg mye på banen, men også det å være rolig i de rette øyeblikkene, gi folk tillit og gi folk trygghet til å utvikle seg selv. Det har vært mange utfordringer, både opp- og nedturer. Måten han har kommet gjennom tøffe tider har lært meg mye om hans karakter, det å stole på folk og å ha riktige folk i de rette rollene for å oppnå suksess, sier Mertesacker.

Tyskeren har også fått lovnader av Wenger om en jobb i Arsenal-systemet når karrieren er over.

Populært