Meny

Wenger gir seg som Arsenal-manager

Arsenal-manager Arsène Wenger forlater Arsenal-skuta han tok over tilbake i 1996. Foto: Tim Ireland / AP / NTB Scanpix
Arsène Wenger (68) forlater jobben som manager i Premier League-klubben Arsenal etter inneværende sesong.

Det bekreftet både franskmannen og London-klubben i en uttalelse fredag.

Wenger har ledet Arsenal i 22 sesonger. 68-åringens nåværende kontrakt utløper først etter neste sesong, men allerede i sommer gir trenerveteranen fra seg roret.

Under Wengers ledelse har Arsenal tatt tre seriemesterskap, sju FA-cuptitler. I 1998 og 2002 ble det både ligatittel og cupmesterskap.

– Etter grundige overveielser og diskusjoner med klubben føler jeg at dette er det rette tidspunktet for at jeg trer tilbake, sier Wenger i en uttalelse.

– Jeg er takknemlig for å ha hatt det privilegiet å tjene denne i så mange minneverdige år, tilføyer han.

Fakta om Arsène Wenger:

* Født: 22. oktober 1949 (68 år).

* Nasjonalitet: Fransk.

* Klubber som trener/manager: Nancy (1984-87), Monaco (1987-94), Nagoya Grampus Eight (1995-96), Arsenal (1996-2018).

* Titler med Arsenal: 3 seriemesterskap (1998, 2002, 2004), 7 FA-cuptitler (1998, 2002, 2003, 2005, 2014, 2015, 2017).

* Aktuell: Bekreftet fredag at han gir seg som manager i Arsenal etter endt sesong.

823 kamper

1. oktober 1996 ble Wenger ansatt som manager i London-klubben. Ingen av dagens Premier League-managere har sittet lenger i jobben enn franskmannen.

Totalt har 68-åringen ledet Arsenal i 823 kamper. Noen fler blir det i ukene som kommer før han trer tilbake.

Wenger har måttet tåle mye kritikk denne sesongen. Arsenal har slitt i ligaen og ligger i øyeblikket 33 poeng bak seriemester Manchester City. Sjansene for å bli blant de fire beste synes kun teoretiske.

Samtidig kjemper Wengers menn for å vinne europaligaen. Kommende torsdag er det semifinale mot Atlético Madrid. Går Wengers mannskap hele veien, blir det mesterligaspill til høsten.

Klubbeier Stan Kroenke hevder at avgjørelsen om å la Wenger gå, var av det vanskelige slaget.

– Dette er en av de vanskeligste dagene vi har opplevd i alle disse årene i denne idretten. En av de viktigste grunnene til at vi involverte oss i Arsenal som klubb, var det Arsène tilførte både på banen og i klubben. Hans utholdenhet og stabilitet på øverste nivå vil aldri noen kunne matche, sier han.

Endret identiteten

– Arsène har en klasse det ikke finnes maken til, og vi kommer alltid til å skylde han en stor takk. Alle som elsker Arsenal og alle som elsker fotball står i gjeld til han, fortsetter Arsenal-toppen.

Kroenke mener Wenger i løpet av de to siste tiårene har «endret klubbens og engelsk fotballs identitet med hensyn til hvordan en kamp kan spilles».

Nå starter jakten på franskmannens etterfølger. Tidligere Borussia Dortmund-trener Thomas Tuchel er nevnt som en het kandidat. Det spekuleres også i at den tidligere Arsenal-kjempen Patrick Vieira er inne i bildet.

Populært