– Det gnager i meg – hvorfor sa hun det?

Se video: Her takker Therese Johaug lege Fredrik Bendiksen under torsdagens pressekonferanse.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Svensk kommentator reagerer på hvorfor Therese Johaug (29) takket legen som fikk henne dopingdømt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag møtte Therese Johaug pressen etter å ha sonet ferdig sin 18 måneder lange dopingutestengelse. På pressekonferansen tok Johaug seg tid til å takke Fredrik Bendiksen, legen som tok ansvaret for at den norske langrennsløperen ble dopingdømt.

Men da dopingsaken ble kjent la 29-åringen all skyld på Bendiksen og hevdet at hun selv var uskyldig.

Bendiksen, som senere trakk seg som landslagslege, ga Johaug leppesalven som inneholdte anabole steroider og forsikret henne om at den ikke var på WADAs forbudsliste.

Intervju med Johaug: – Til syvende og sist er det kanskje bra at saken ble utsatt og utsatt

– Kjennes... merkelig

Lege Fredrik Bendiksen under pressekonferansen da det ble kjent at Therese Johaug hadde avlagt en positiv dopingprøve. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Lege Fredrik Bendiksen under pressekonferansen da det ble kjent at Therese Johaug hadde avlagt en positiv dopingprøve. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

I Sverige har det vekket reaksjoner at 29-åringen valgte å takke Bendiksen på pressekonferansen. Kommentator i Expressen, Ludvig Holmberg, skriver at det var merkelig å høre på takketalen.

«Visst er det fint å tilgi, men å nevne ham i en takketale etter alt som har skjedd, kjennes… merkelig», skriver Holmberg i kronikken med tittelen: «Det gnager i meg – hvorfor sa hun det?».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På pressekonferansen forklarte Johaug at hun fortsatt har et godt forhold til den tidligere landslagslegen.

– Jeg vet at også han har hatt det utrolig tøft i den perioden her, men vi har det samme gode forholdet som vi har hatt før, sa hun om Bendiksen.

Kommentar: «Jeg ville ikke tatt i Skiforbundet med ildtang hadde jeg vært en sponsor»

– Angrer hun seg?

Holmberg minner om at det var Bendiksen som hadde gitt Johaug klarsignal til å bruke salven når hun for sikkerhets skyld hadde spurt om det var greit.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Hvorfor skal han takkes nå? Angrer hun seg? Eller er det bare dårlig samvittighet», skriver Holmberg i den svenske avisen Expressen, før han uttrykker glede over at Johaug blir å se i skisporet neste vinter.

Johaug gjør comeback i langrennssporet under sesongåpningen på Beitostølen i november. Før det skal hun gå flere konkurranser på rulleski. Den første i Bø i Telemark i juni.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se video: Johaug: – Jeg har blitt dopingtestet mange ganger

Les også: Dette må Johaug unngå i comebacket: – Det kan være en felle

Lettet og stolt

Under torsdagens pressekonferanse måtte 29-åringen flere ganger kjempe mot tårene, men la ikke skjul på at det var en gledens dag for henne.

– Jeg er lettet og veldig stolt over at jeg har kommet meg gjennom denne situasjonen her, sa Johaug til ABC Nyheter.

Dalsbygda-jenta innrømmet at tankene om å legge opp streifet henne én gang i løpet av den lange utestengelsen hun nå har bak seg. Det skjedde på ferie i USA i oktober i fjor.

– Ja, jeg skal være så ærlig og innrømme at jeg tenkte på det én gang. Det var da vi var på ferie i Florida. Da hadde alt landet, og jeg hadde gått på en ganske stor smell. Da jeg våknet etter tre uker uten økter, slet jeg litt med motivasjonen og var sikker på at jeg ikke hadde lyst til dette mer. Nils Jakob (kjæresten) sa at jeg «kunne legge opp, men ikke så sliten mentalt som du er nå. Du skal komme på plussiden og vurdere det da», sa Johaug.

Fra pressekonferansen: Johaug innrømmer at hun ville legge opp