Meny

Johaug vil fortsette med Mikkelsplass

Langrennsstjernen Therese Johaug må tørke tårer under pressetreffet i forbindelse med at hun har sonet ferdig dopingdommen på 18 måneder. Til venstre trener Pål Gunnar Mikkelsplass. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Therese Johaug er krystallklar på at samarbeidet med Pål Gunnar Mikkelsplass fortsetter.

Mikkelsplass har fungert som 29-åringens nærmeste støttespiller på det treningsfaglige gjennom hele den 18 måneder lange dopingutelukkelsen.

Torsdag takket hun den tidligere toppløperen for innsatsen og støtten. Nå er Johaug klar for å gjøre sin gjeninntreden på landslaget. Det blir med Mikkelsplass ved hennes side.

– Jeg kommer til å bruke Pål Gunnar som trener framover. Det vi har utviklet det to siste årene har gitt meg en utrolig trygghet, sa Johaug.

Trenerbytter

Kvalitetene som har gjort Mikkelsplass til den gode støttespilleren han har vært, beskrev hun videre slik:

– Måten Pål Gunnar er på som person, og måten han snakker til meg og gir meg trygghet. Han kan være morsom, seriøs og har et glimt i øyet bestandig. Det er noe jeg har lyst til å fortsette med videre framover.

I hvilken grad eller på hvilken måte Mikkelsplass knyttes opp mot Johaug og eventuelt resten av de kvinnelige landslagsløperne neste sesong er ikke klart.

Sikkert er det imidlertid at assisterende landslagstrener Sjur Ole Svarstad slutter etter inneværende sesong. Også hovedtrener Roar Hjelmeset er i tenkeboksen.

Dermed tyder alt på at Norges Skiforbund må på jakt etter tilskudd på trenersiden foran den kommende VM-sesongen.

Uvisst

Torsdag ville ikke Mikkelsplass spekulere for mye rundt framtiden.

– Jeg har ikke vært ansatt i skiforbundet siden 2002, men har vært innleid som en ressursperson i perioder. Nå vil det bli en vurdering rundt hvem som blir trener og hvem de ønsker å ha med på samlinger. Det er veldig uvisst, sa han.

Mikkelsplass har tidligere hatt roller rundt langrennskvinnene både under Egil Kristiansen og Roar Hjelmeset.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært