Meny

Svarstad gir seg som trener for langrennskvinnene

Landslagstrener Sjur Ole Svarstad gir seg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Sjur Ole Svarstad fortsetter ikke som trener for langrennslandslaget for kvinner neste sesong.

Svarstads kontrakt som assisterende landslagstrener utløper etter inneværende sesong, og det har vært usikkerhet rundt om han ville fortsette.

Torsdag bekrefter Norges Skiforbund at Svarstad gir seg etter sju år i ulike roller i langrennsleiren. Han blir i stedet lærer i hjemstedet Stryn.

– Det har vært mange spennende opplevelser. Til høsten ser jeg fram til å være mer hjemme med familien, sier Svarstad, som har fått jobb på Stryn videregående skole.

Svarstad startet karrieren i skiforbundet som rekruttlandslagstrener. I den jobben bidro han til å utvikle Ragnhild Haga, Heidi Weng, Emil Iversen, Pål Golberg og Niklas Dyrhaug.

Landslagssjef Vidar Løfshus forstår Svarstads valg.

– Jeg har stor forståelse for at Sjur Ole ønsker å prioritere jobb og familie hjemme i Stryn, sier han – og tilføyer:

– Likevel er det synd for norsk langrenn at en så dyktig, ung trener ikke blir med oss videre. Jeg vil takke han for hans engasjerende og energifylte bidrag inn i trenerteamet. Hans kompetanse, erfaring og ikke minst ubetalelige gode humør vil bli savnet. Vi håper vi i framtida igjen får glede av Sjur Ole i norsk langrenn, og ønsker han lykke til med utviklingen av nye, unge idrettsutøvere på en lokal arena.

Også langrennskvinnenes hovedtrener Roar Hjelmeset teller på knappene om han skal fortsette neste sesong. Under NM i Alta nylig bekreftet han overfor NTB at en avgjørelse ennå ikke er tatt.

Dermed risikerer landslagssjef Løfshus å måtte på jakt etter et helt nytt trenerteam på kvinnesiden i norsk langrenn.

(©NTB)

Populært