Meny

Mamma gjør Warholms «nei»-jobb

Karsten Warholm er glad han har mamma Kristine som rådgiver og støttespiller. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Karsten Warholm (22) hevder han ikke er så flink til å si nei. Derfor tar mamma Kristine seg av den jobben.

Trykket rundt friidrettsstjernen har naturlig nok vært stort etter fjorårets VM-gull på 400 meter hekk. Mange vil ha en bit av 22-åringen fra Ulsteinvik.

Warholm understreker at det har vært «fantastisk mye positiv oppmerksomhet», men er samtidig oppmerksom på at henvendelsene som kommer må balanseres opp mot å få gjort det treningsarbeidet som er nødvendig.

– Det er det som er vanskelig når man får mange hyggelige tilbud. Det er gøy å møte mediene, det er gøy å møte sponsorer og det er gøy å møte andre folk. Samtidig skal jobben gjøres, og det må man aldri glemme, sier han til NTB.

– Du har sagt mye nei?

– Ja, og jeg er veldig dårlig til å si nei. Det er derfor jeg må ha noen til å hjelpe meg med det. Min mor er bedre, smiler verdensmesteren.

Stort trykk

Mamma Kristine Haddal har lenge fungert som 22-åringens nærmeste rådgiver og tar seg av mesteparten av henvendelsene som kommer. Den jobben har blitt stadig mer omfattende.

– Jeg brukte henne også før ting tok av, men da var det selvfølgelig kun noen timer i måneden. Nå er det tilsvarende hver dag. Hun har gått ned i stilling for å få til dette, og vi har også andre sparringpartnere for å prøve å lande ting, sier Warholm.

På spørsmål om hvor mange timer mamma Kristine nå bruker på å følge opp hekkeverdensmesterens karriere, lyder svaret:

– I snitt vil jeg i hvert fall tippe to-tre-fire timer om dagen, men jeg tør ikke anslå nøyaktig. Hun jobber en god stilling med det, og i tillegg har hun sin andre jobb på toppen.

– Du betaler henne godt?

– Jeg må jo selvfølgelig det, ler Warholm – men er rask med å legge til:

– Jeg har sagt at grunnen til at jeg velger min mor, er at agentvirksomhet ikke alltid er slik man skulle håpe at den var. Det er jeg og Leif (Olav Alnes, trener) som går på trening hver dag og legger ned utallige timer. Det mest rettferdige med tanke på det vi ofrer, er at vi må ha den største delen av kaka. Da er det greit å ha folk man har tillit til rundt seg, og ikke minst har vi en betalingsløsning alle er fornøyd med. Det fungerer veldig fint. Hun får betalt som fortjent.

Aktuelt:  Warholm til topps i nok en 2017-kåring

Får Hoen-hjelp

Jobben med å håndtere kontakten med stevnearrangører er det imidlertid ikke mamma som står for.

– Akkurat den delen har Steinar Hoen hjulpet oss med. Det er jeg veldig takknemlig for, sier Warholm.

31. mai sesongåpner verdensmesteren under Diamond League-stevnet i Roma. En uke senere følger et av sesongens desiderte høydepunkter, Bislett Games. Der håper et av stevnets fremste trekkplastre å vise solid form.

Sesongens store mål er EM I Berlin i august.

Aktuelt:  Warholm fra 100.- til 1.-plass på et år og et snaut minutt

Populært