Meny

Gulbrandsens trener knyttes til tyske klubber

Salzburg-spillerne kan miste treneren sin. Foto: AP Photo/Kerstin Joensson / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Bundesligaklubbene Borussia Dortmund og Eintracht Frankfurt skal ha vist konkret interesse for Salzburg-trener Marco Rose.

Rose har gjort stor suksess som trener for Fredrik Gulbrandsen, Valon Berisha og de øvrige Salzburg-spillerne denne sesongen. Den østerrikske storklubben er klar for semifinalespill i europaligaen og topper den hjemlige ligaen klart.

Mandag skriver storavisen Salzburger Nachrichten at Roses prestasjoner på trenerbenken har gjort ham til et hett navn i Tyskland.

I Borussia Dortmund er framtiden til trener Peter Stöger åpen, og nylig ble det kjent at Eintracht Frankfurt-trener Niko Kovac overtar Bayern München neste sesong.

Salzburgs sportsdirektør Christoph Freund innrømmer at han ikke er overrasket over den eventuelle interessen for trener Rose.

– Vi vet ikke hva som vil skje i framtiden. Men det er klart at hvis vi fortsetter å gjøre slike kamper som Lazio, vil både treneren og spillerne tiltrekke seg interesse fra klubber i de beste europeiske ligaene, sier han.

41 år gamle Rose spilte selv for Leipzig, Hannover og Mainz i sin aktive karriere. Siden 2013 har han vært trener i hardtsatsende Salzburg.

Kvartfinaletriumfen i europaligaen mot Lazio i forrige uke var en av hans største triumfer så langt. I semifinalen venter to nye meget tøffe oppgjør mot franske Marseille.

(©NTB)

Populært