Jensen og Holst Enger kjemper om plass i Giroen

August Jensen (venstre) kjemper om en plass i Tour de France. Her er han i aksjon under Sykkel-VM i Bergen sammen med (f.v.) Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hansen og Amund Grøndahl Jansen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
August Jensen (venstre) kjemper om en plass i Tour de France. Her er han i aksjon under Sykkel-VM i Bergen sammen med (f.v.) Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hansen og Amund Grøndahl Jansen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

August Jensen er med i Israel Cycling Academys bruttotropp til Giro d'Italia. Også Jensens lagkamerat Sondre Holst Enger kjemper om en plass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

August Jensen er inne i sitt første år i laget og er aktuell for en plass i sommerens Giro d'Italia.

Tre av lagets åtte plasser er allerede fylt opp av Ben Hermans, Rubén Plaza og Krists Neilands. I tillegg vil en israeler bli «kvotert inn», noe som gjør at det er fire plasser å kjempe om for Jensen skriver TV 2.

– Jeg håper jeg blir tatt ut. Jeg er i bruttotroppen, men det er enda en stund til vi får et endelig svar. Men jeg har en reell mulighet i alle fall, sier Jensen til TV-kanalen.

Nå skal de norske innslagene i Israel Cycling Academy vise seg fram i seksdagersrittet Kroatia rundt denne uken, der en av lagets sportsdirektører har fortalt TV 2 at Holst Engers sjanser er gode dersom han vinner en av etappene.

August Jensen sier at han har fått tilbakemeldinger på at han gjør en god jobb.

– At jeg er i bruttotroppen til Giro d’Italia tyder på at jeg har gjort noe riktig, sier Jensen som i helgen tråkket seg til 74.-plass i Amstel Gold Race, 3.26 bak den danske vinneren Michael Valgren Andersen (Astana).