Meny

City kan feire med rekordras

Manchester City-manager Pep Guardiola skal sende laget sitt ut på rekordjakt i ukene som kommer. Foto: AP Photo/Frank Augstein / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Manchester City inviterer til feiring av ligagullet mot Swansea kommende helg. Samtidig skal det jaktes rekorder i tiden som kommer.

Byrival Manchester Uniteds overraskende 0-1-tap for West Bromwich søndag avgjorde gullkampen i Premier League. City er seriemestere når fem kamper gjenstår å spille.

Det er en tangering av den gjeldende rekorden.

Kun Manchester United har nemlig klart å sikre gullet så tidlig. I 2000/01-sesongen kunne mannskapet til Sir Alex Ferguson feire tittelen på nøyaktig samme tidspunkt.

I tiden som kommer kan de ferske seriemesterne også skrive seg inn historiebøkene på andre måter.

Chelsea-rekord

Aldri tidligere har et lag klart å ta mer enn 95 poeng i løpet av én Premier League-sesong. Chelsea har den rekorden fra 2004/05-sesongen.

Manchester City kan matche og overgå londonernes prestasjon. Det forutsetter at laget til Pep Guardiola tar minst ni poeng på de fem kampene som gjenstår. Det synes høyst overkommelig.

Chelsea har også rekorden i antall ligaseirer. Den lyder på 30. City har så langt vunnet 28 ganger denne sesongen.

Største margin

Den største seiersmarginen i Premier League-historien lyder på 18 poeng og tilhører Manchester United. Også den kan nå stå for fall. City leder i øyeblikket med 16.

Det samme kan Chelseas rekord i antall borteseirer. Det magiske tallet der er 15. City har så langt tatt 14 trepoengere på reise denne sesongen.

De lyseblå har med andre ord mye å spille for også i avslutningen av sesongen.

(©NTB)

Populært