La seg flat etter tilskuerflukt under avslutningsseremoni

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arrangørene av Samveldelekene vedgikk søndag at avslutningsseremonien ble en liten fadese.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Svært lange taler og lite fokus på utøverne utløste et skred av kritikk i forbindelse med seremonien som avsluttet idrettsmesterskapet i Australia søndag. Mange tilskuere forlot sine plasser før arrangementet var over.

Samveldelekenes øverste sjef Peter Beattie la seg i etterkant flat og innrømmer at man bommet med opplegget.

– Det ble feil, sa han mandag og beklaget det hele.

Avslutningsseremoniene under OL og Samveldelekene er normalt sett preget av en langt mer avslappet stemning enn de mer formelle åpningsseremoniene. Fokuset ligger som oftest på utøverne, som skal feires for sine prestasjoner.

Søndag hadde imidlertid arrangørene besluttet at utøverne skulle finne sine plasser inne på Carrara Stadium før seremonien startet. Dermed fikk verken TV-seere eller de frammøtte se mesterskapets hovedpersoner gjennomføre den vanlige innmarsjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Svært lite fokus ble i det hele tatt viet utøverne.

– Vi ønsket at deltakerne skulle være en del av og nyte seremonien. Det å sende utøverne inn før sendingen startet, innebar imidlertid at TV-publikummet ikke fikk se dem gå inn på arenaen sammen med flaggbærerne. Det ble feil, innrømmet Samveldelekene-sjef Beattie i en av flere Twitter-meldinger i etterkant.

– Talene ble for lange og for mange. Det var jeg en del av, og det innser jeg. Igjen bommet vi, tilføyde han.

I et intervju på TV noe senere gjentok Beattie sitt budskap og beklaget at seremonien ikke ble som de involverte hadde ønsket seg.

– Jeg er ikke ute etter å legge skylden på andre. Vi bommet, og det beklager jeg både overfor seerne og utøverne, sa Beattie.

TV-selskapet som hadde ansvaret for sendingen fraskriver seg ansvaret for det som skjedde.