Meny

Klopp: – Liverpool har så å si ikke vunnet noe på 20 år

Jürgen Klopp smiler etter Liverpools avansement til semifinalen i mesterligaen. Foto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Jürgen Klopp er overhodet ikke interessert i å sammenligne Liverpool med andre storklubber etter at Merseyside-laget danket ut Manchester City i mesterligaen.

Liverpool ble tirsdag klar for sin første semifinale i den gjeveste europacupen siden 2008. Klopps menn slo City 5-1 sammenlagt etter 2-1-seieren i Manchester.

Tyskeren ble etterpå spurt om å sammenligne Liverpool med andre europeiske fotballgiganter, men det ville ikke Klopp være med på. Han mener rødtrøyene først må vinne trofeer før det gir mening å gjøre det.

– Jeg har absolutt ingen interesse i å sammenligne oss med andre. Barcelona, Bayern München og Real Madrid har vunnet alt de siste 20 årene. I samme periode har vi så å si ikke vunnet noe som helst som klubb, sa Klopp.

– Du blir ikke en vinner hvor natten. Det skjer av og til, men da er det tilfeldigheter og litt flaks involvert. Vi kan bare utvikle oss. Premier League er en utrolig sterk liga, og det samme er Champions League som turnering, la han til.

Fredag får Klopp og Liverpool vite hvilket lag som venter i semifinalen. Det blir enten Real Madrid, Bayern München eller Roma.

– Vi er her fordi vi fortjener det, og det er jeg veldig glad for. Vi har fått en mulighet, men det blir vanskelig å utnytte den. Vi skal gjøre det vi kan, sa Klopp etter tirsdagens seier over Manchester City.

Liverpool vant mesterligaen sist i 2005. Det skjedde mot alle odds og en dramatisk opphenting i finalen mot Milan.

(©NTB)

Populært