Meny

Indiske utøvere kastet ut av Samveldelekene

To utøvere fra India ble fredag kastet ut av Samveldelekene som følge av at de skal ha vært i besittelse av sprøyter.

Presidenten i Samveldelekenes organisasjonskomité, Louise Martin, bekrefter at tresteghopperen Rakesh Babu og kappgjengeren Irfan Kolothum Thodi er utestengt og beordret til å reise hjem umiddelbart.

Det er andre gang under årets leker at indiske utøvere etterforskes for å ha brutt Samveldelekenes strenge reglement rundt bruk av sprøyter. Nylig ble det funnet en sprøytespiss utenfor rommet til en indisk bokser.

Mens Irfan Kolothum Thodi allerede har gjort unna sin kappgangkonkurranse i Australia, skulle Rakesh Babu ha vært i aksjon i tresteg søndag. Det blir det nå ingenting av. De to er i stedet anmodet om å forlate landet umiddelbart.

Samveldelekenes organisasjonskomité opplyser samtidig at det ikke er mistanke om at de to skal ha gjort seg skyldige i brudd på dopingreglementet.

Deltakerne i Samveldelekene har ikke lov til å benytte sprøyter med mindre det foreligger forhåndserklæring fra den medisinske kommisjonen eller at en lignende erklæring er innlevert 24 timer etter bruk.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært