Meny

Yngstebror Thoresen melder seg klar for VM

Storhamar-trenerne Fredrik Söderström (tv) og Jeff Jakobs blir dynket i champagne av Steffen Thoresen etter at de sikret klubbens sjuende NM-tittel i ishockey da Lillehammer ble slått 4–2 i den femte finalekampen onsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Landslagssjef Petter Thoresen får trolig med seg minst en sønn til VM i ishockey. Den ferske NM-vinneren Steffen er klar for innsats.

Steffen Thoresen har vært en viktig bidragsyter for årets NM-vinner Storhamar. Han ble tatt ut til OL i Pyeongchang og forsvarte plassen sin med solid og alltid oppofrende spill. Onsdag tok han sin annen NM-tittel i karrieren, og den første i Storhamar-drakten.

– Jeg var vant med Vålerenga i 2009 også, så dette blir min annen kongepokal, sa han til NTB.

– Og nå er du klar for VM?

– Ja det blir nok til det. VI må først få lagt denne seieren bak oss, sa Steffen Thoresen.

Yngstebror Thoresen har 11 offisielle VM- og OL-kamper. Han deltok sist i VM i 2014 da han fikk med seg tre kamper.

Petter Thoresen har fått en del forfall fra etablere og rutinerte spillere som Mats Zuccarello, Patrick Thoresen og backene Henrik Ødegaard og Mattias Nørstebø.

Dermed finner Thoresen også plass til Storhamar-spilleren Christian Bull.

Spillerne som var opptatt med NM-sluttspillet for enten Storhamar eller Lillehammer er ikke aktuelle før til samlingen neste uke. Neste helg skal Norge spille to kamper borte mot Sveits.

(©NTB)

Populært