Meny

Super-Karsten møter tøff motstand under Bislett Games

Karsten Warholm med superhelt-utgaven av seg selv i bakgrunnen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Karsten Warholm frontes som superhelt foran Bislett Games. Der får bryne seg mot blant andre stjernetrioen Kerron Clement, Yasmani Copello og Kariem Hussein.

Det ble offentliggjort på en pressekonferanse tirsdag. Warholm ble verdensmester på 400 meter hekk i London i fjor, men amerikanske Clement har likevel i etterkant påstått hardnakket at det er han som er verdens beste i øvelsen.

Nå møtes de på ny på Bislett 7. juni.

Også under fjorårets utgave av Diamond League-stevnet i Oslo duellerte Warholm og Clement. Da gikk nordmannen til topps, mens den erfarne amerikanske stjernen endte helt sist.

22 år gamle Warholm gikk også seirende ut av duellen i Diamond League-finalen i Brussel i fjor.

Les også: Warholm satte verdensbestenotering i Finland

Meritterte konkurrenter

– Jeg er klar, jeg, sa Warholm på onsdagens pressekonferanse om Bislett-løpet som er rundt to måneder unna.

Ulsteinvik-gutten ser samtidig på cubanske Yasmani Copello som en minst like tøff utfordrer som Clement.

– Han er en dieselmotor og blir nok en av de aller farligste, fastslo Warholm om mannen som blant annet ble europamester i 2016.

Copello tok også bronsemedaljen under Rio-OL samme år, og i VM i fjor høst fulgte han nærmest Warholm på resultatlista. Cubaneren har også vunnet langhekkøvelsen under Bislett Games tidligere.

Les også:  Warholm fra 100.- til 1.-plass på et år og et snaut minutt

Superhelt

Sveitsiske Kariem Hussein ble europamester i 2014. I 2016 tok han EM-bronse. Også han blir en mann å se opp for både på Bislett og når det skal kjempes om EM-medaljer i Berlin til sommeren.

Warholm bekreftet overfor NTB onsdag at han etter alle solemerker sesongdebuterer under Diamond League-stevnet i Roma 31. mai. En uke senere skal det løpes på Bislett.

– Du skal ikke se bort fra at jeg er i god form, smilte 22-åringen.

Bislett Games-arrangøren profilerer de fremste norske utøverne som superhelter foran årets stevne. Warholm har fått tilnavnet "Super-Karsten" på plakatene som skal lokke tilskuere og oppmerksomhet mot stevnet.

Populært