Meny

Tysk fotballklubb ber om unnskyldning etter dommerhets

Den tyske dommeren Bibiana Steinhaus ble æreskjelt etter noter i lørdagens oppgjør mellom Bor. Mönchengladbach og Hertha Berlin. Nå beklager klubben supporternes oppførsel. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Den tyske bundesligaklubben Borussia Mönchengladbach beklager at noen av lagets supportere æreskjelte den kvinnelige dommeren Bibiana Steinhaus lørdag.

Episoden skjedde under 2-1-seieren hjemme mot Hertha Berlin. Steinhaus er politikvinnen som i høst ble historisk som første kvinnelige dommer i Bundesliga.

39-åringen tok i bruk videodømmingsverktøyet VAR da hun ble i tvil om et Mönchengladbach-mål skulle godkjennes på stillingen 0-1. Siden ga hun hjemmelaget straffe etter lang betenkningstid etter å ha studert videobilder.

Disse to avgjørelsene lot tilhengerne seg hisse opp av.

– Som klubb må vi få be fru Steinhaus om unnskyldning. Hun er en fantastisk dommer og slikt tull hører ikke hjemme på en fotballbane, sier klubbens administrerende direktør Max Eberl til den tyske TV-kanalen ZDF.

Populært