Meny

Sjur Robert Nilsen tror Storhamar tar hjem «bøtta»

Landslagets assistenttrener og Sparta-trener Sjur Robert Nilsen tror Storhamar vinner årets NM-finale mot Lillehammer. Her etter at Lillehammer hadde slått ut Sparta i semifinalen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Assisterende landslagstrener Sjur Robert Nilsen ser på Storhamar som favoritt til NM-tittelen selv om han står med mange kamper for Lillehammer i karrieren.

Nilsen har et forhold til begge NM-finalistene. Han var selv en del av laget som vant Lillehammers eneste NM-tittel i 1994, mens han senest i fjor var trener for Storhamar.

Denne sesongen har han hatt ansvaret i Sparta. Nilsen tror at Storhamar tar hjem kongepokalen. Først og fremst fordi laget har større bredde og flere nøkkelspillere som det kan trekke veksler på.

Lillehammer er avhengig av at sine transatlantiske spillere skal stråle, og så langt har det bare vært litt delvis. En del av lagets unge spillere har heller ikke stått fram på samme måte som i semifinalene.

– Jeg etterlyser så langt litt mer fra lagets unge spillere slik de var i kampene mot oss (Sparta). Storhamar har bredden og dessuten hjemmebanefordel, sier Nilsen til NTB.

Nå er det ikke så mange av spillere fra NM-finalistene som er aktuelle for det norske VM-laget. På Storhamar er det et par stykker som er aktuelle, mens Lillehammer har et veldig ungt lag bak sine utenlandske stjerner. De er litt for ferske til å ta steget opp blant VM-spillerne.

Mandag møtes Lillehammer og Storhamar igjen til den fjerde kampen i Kristins Hall. Storhamar leder 2-1 i oppgjøret og kan med seier få matchball og muligheten til å avgjøre hjemme i Hamar OL-amfi onsdag.

Det vil Lillehammers gutter forsøke å hindre for en hver pris. Laget ble ydmyket i den første finalekampen, men var mye bedre med i lørdagens oppgjør.

(©NTB)

Populært