Sarpsborg slet seg til ett poeng mot Haugesund

Haugesunds David Akintola og pasningslegger Joakim Våge Nilsen jubler etter 1-0 målet i eliteseriekampen i fotball mot Sarpsborg. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Serietoer Sarpsborg viser seg som et vanskelig lag å slå også denne sesongen, og sikret seg det ene poenget i 1-1-kampen borte mot Haugesund.

Med det ene poenget fortsetter Geir Bakkes Sarpsborg som serietoer med åtte poeng, mens Haugesund med trener Eirik Horneland er på plassen bak.

I en 1. omgang som lagene bør glemme raskest mulig dukket FKHs David Akintola opp inne i feltet på et innlegg fra Joakim Våge Nilsen. Han klarte å lure Aslak Falch, som var på en liten bærtur. Det var nigerianerens annen scoring for klubben.

– Det er fortjent at vi leder, sa den hjemvendte haugesunderen Christian Grindheim til Eurosport i pausen.

– Det er alltid tøft å møte Haugesund. Vi har ikke fått det helt til. Det må blir bedre skal vi ha med oss poeng, sa Sarpsborgs danske Patrick Mortensen på vei inn til garderoben.

Mye bedre ble det, og etter seks minutter i annen omgang var lagene like langt etter at Ronnie Schwartz hadde bredsidet inn det flotte innlegget fra Jon-Helge Tveita.

Sarpsborg var heldig som slapp unna da Frederik Gytkjær var framme inn i feltet. Laget var derimot langt mer farlig på noen overganger. Ole Jørgen Halvorsen hadde en suser som traff tverrliggeren.

Hjemmelaget og Gytkjær var også gode på kontringer. Grindheim var nær ved å gjøre 2-1 etter flott forarbeide fra dansken.

Kampen ebbet ut med 1-1 etter at Falch hadde gjort opp for baklengsmålet med en mesterlig redning på et skudd fra Gytkjær mot slutten av kampen.