Meny

Zuccarellos trener fikk sparken

Alain Vigneault har fått sparken som trener i New York Rangers. Foto: Michael Owen Baker / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
New York Rangers avsluttet en trøblete sesong med et brutalt tap. Nå har klubben sparket Mats Zuccarellos trener Alain Vigneault.

– Det er aldri hyggelig når sånt skjer. Han ga meg sjansen, og det betyr mye for meg. Han trodde på meg, og etter at han kom inn, har jeg hatt en ålreit karriere, sier Mats Zuccarello til Nettavisen.

Vigneault, som nå må gi seg etter fem år i klubben, er den tredje mestvinnende treneren i Rangers' historie. Han ledet klubben til Stanley Cup-finale i 2013/2014-sesongen. Med store endringer ventet neste sesong, kom ikke søndagens beslutning fra manager Jeff Gorton som lyn fra klar himmel.

– Sånn er bransjen. Når man har hatt en så dårlig sesong som vi har hatt, skjer sånne ting, konstaterer Zuccarello.

Lørdag tapte Rangers hele 0-5 for Philadelphia Flyers. Ikke bare fikk gjestene juling på isen, de måtte også se hjemmelaget feire en sluttspillplass Rangers selv ikke var i nærheten av.

Ville fortsette

Med tapet var det klart at Rangers endte aller sist i sin avdeling, og går glipp av sitt første sluttspill siden 2009/10. Vigneault mener selv at han var rett mann til å føre laget videre.

– Det er min mening. Jeg mener en av de sterkeste delene i denne organisasjonen er trenerstaben, sa han til NHLs nettside.

Det er ikke kjent om de øvrige trenerne blir værende eller ikke, men på NHLs side står det at keepertrener Benoit Allaire får bli værende ettersom han har en sterk relasjon til den svenske stjernekeeperen Henrik Lundqvist. Allaire har vært keepertrener for svensken siden 2005.

Zuccarello har ett år igjen av kontrakten med New York-klubben.

(©NTB)

Populært