Håndballgutta reddet uavgjort mot Frankrike

Norge var på etterskudd mot Frankrike i Golden League på Sotra lørdag, men håndballgutta reddet 29-29 mot verdensmesteren i siste sekund.

Norge manglet flere sentrale spillere i det åttende oppgjøret mot Frankrike i løpet av de siste 15 månedene. Sander Sagosen, Gøran Johannessen, Christian O'Sullivan og Magnus Abelvik Rød var alle uaktuelle på grunn av skader, og med et reservepreget mannskap i store deler av kampen var det lenge tøft for Christian Berges menn.

Norge var fem mål bak etter første omgang, men etter å ha stanget lenge kom Norge tilbake, og Espen Lie Hansen satte inn 29-29 idet sluttsignalet lød.

– Det er viktig. Vi ligger bak, men kjemper oss inn og får uavgjort. Det er bedre enn å tape med ett. Jeg var usikker på klokka, men jeg skjøt så fort jeg fikk ballen, sa Hansen til TV 2.

– Vi var vel ikke foran en gang, og var vel heldige som spilte uavgjort, men det var moro, sa Berge, som berømmet sine nykommere etter kampen.

– Jeg synes det er morsomt å se de nye. Hermann Vildalen går inn og gjør en fabelaktig innsats. Magnus Fredriksen skaper struktur i angrepet vårt etter bare to og en halv økt med oss. Det er gode håndballspillere, fortsatte landslagssjefen.

Frankrike ble nektet sin annen strake seier i turneringen. Norge slo Island 31-29 torsdag, men klarte ikke å kopiere bedriften mot Frankrike.

God start

Norges siste kamp i Golden League på Sotra er mot Danmark søndag.

De norske gutta hang godt med i innledningen på hjemmebane, men etter en utvisning på Kent Robin Tønnesen tok Frankrike over initiativet og smelte inn et par kjappe scoringer.

Romain Lagarde sendte Frankrike opp i 11-7-ledelse åtte minutter før pause, og selv om talentet Hermann Vildalen gikk opp og banket inn 9-11 rett etterpå, var det Frankrike som ledet 17-12 til pause.

Røde kort

Frankrike beholdt ledelsen utover i annen omgang, og Tønnesen reduserte til 20-25 ti minutter før slutt.

Høyrebacken fortsatte å banke inn scoringer i avslutningen, og scoret sitt sjette mål på seks forsøk til 24-27 med åtte minutter igjen av kampen.

Lasse Balstad fikk direkte rødt kort på slutten av kampen for å være i ansiktet til Valentin Porte, og rett etterpå måtte Adrien Dipanda sette seg på tribunen etter sin tredje tominutter.

Henrik Jakobsen reduserte til 28-29 i med under ett minutt igjen av kampen, før Lie Hansen ordnet uavgjort alene med keeper.

Norges neste motstander, Danmark, slo Island 31-28 tidligere lørdag.