Eriksen ordnet Tottenham-seier, Kane uenig i scoring

Tottenhams Christian Eriksen feiret scoring mot Stoke lørdag. Foto: Nigel French / PA via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Christian Eriksen sto fram for Tottenham og ordnet 2-1-seier mot Stoke i Premier League lørdag. Harry Kane mener han skulle vært kreditert Eriksens siste mål.

Dansken sendte Tottenham i ledelsen etter 52 minutter, før han svingte inn et frispark som gikk rett i mål i det 63. minutt. Harry Kane tok først æren for scoringen, men rett etter kampslutt ble Eriksen kreditert målet. Det var ikke Kane enig i.

– Det var mitt mål. Den gikk via skulderen min og i mål, sa Kane til Sky Sports.

– Han feiret som det var hans mål, så jeg må bare ta hans ord for det, sa Eriksen.

Mame Biram Diouf utlignet til 1-1 for Stoke etter tvilsomt keeperspill av Hugo Lloris kun fem minutter etter Eriksens ledermål, men det ga ikke poeng.

Tottenham tok sin sjette strake seier i Premier League og har like mange poeng som Liverpool på tredjeplass på tabellen etter at Merseyside-derbyet mot Everton endte 0-0 tidligere lørdag.

– Det er deilig å være tilbake. En fantastisk seier og en viktig kamp for å holde det oppe. Det er aldri enkelt når lag kjemper om poeng, oppsummerte Kane.

Nedrykkstruet

Stoke befinner seg på sin side fortsatt under nedrykksstreken. Fire poeng skiller det opp til sikker plass.

Det var Stoke som fikk kampens første sjanse på hjemmebane mot Tottenham lørdag. Erik Pieters fant Diouf foran mål, men spissen klarte ikke treffe mellom stengene etter 13 minutter.

Tottenham burde scoret knappe ti minutter senere, men Son Heung-min klarte ikke score alene med Jack Butland etter å ha blitt sendt gjennom av Dele Alli.

Keepertabbe

Tottenham hadde soleklart mest ball, og omsatte ballinnehavet til mål i annen omgang.

Først bredsidet Eriksen bortelaget i ledelsen fra ti meter etter at Alli slo ballen 45 grader ut til dansken i det 52. minutt, før han ordnet seier på et innoverskrudd frispark fra venstresiden.

Diouf fikk sin scoring etter at Lloris kom ut på en stikker og banket ballen i mellomgulvet til Stoke-spissen, som så vidt klarte å bredside ballen i det tomme buret før han måtte ta telling.

Xherdan Shaqiri smelte et frispark i tverrliggeren med ti minutter igjen, men det ville seg ikke for det nedrykkstruede laget. Tottenham kunne dra hjem til London med alle poengene.