Meny

Vil sende horekunder til uran-gruver under VM

Den kristne politikeren bak de russiske anti-homofile lovene, Vitaly Milonov, frykter nå for at umoralen skal spre seg under sommerens fotball-VM i Russland. Foto: NTB scanpix
Redselen for umoralsk påvirkning under sommerens fotball-VM i Russland, er stor hos enkelte russere. En kristen politiker vil straffe horekunder med jobb i urangruvene.

Mens man i mange vestlige land diskuterer ulike former for protest og boikott av sommerens fotball-VM i Russland, er det andre problemer som opptar den kristne russiske politikeren Vitaly Milonov.

Han vil at «ekte patrioter» skal danne selvtektsgrupper for å forhindre påvirkning fra det han kaller «usosiale personer». Det er samme politiker sto bak lovene som forbyr PR for «utradisjonelle seksuelle forhold» overfor mindreårige, mer kjent som et forbud mot homofili.

I et brev til innenriksminister Vladimir Kolokoltsev argumenterer han for nødvendigheten av å bevare Russlands rykte i verden under VM.

– For effektivt å bekjempe offentlig umoral, bør vi få ideologiske krigere og ekte patrioter som strikt skal håndheve lovene, kulturen og tradisjonene, skriver han, i følge den Putin-nære nyhetskanalen Russia today.

Ta fra dem telefonen

Russiske myndigheter har allerede valgt en annen og mer human variant av et eget politi under verdensmesterskapet. De vil ha et turistpoliti som skal gjøre oppholdet enklere for besøkende som ikke er helt stø på russisk språk og kyrillisk alfabet.

I en kommentar som skal være gjengitt i andre statseide media går Milonov adskillig lengre. Han er særlig bekymret for sin hjemby, St Petersburg, hvor det er lagt opp til fire kamper denne sommeren.

– Vi må umiddelbart forsikre oss mot at ingen prostituerte har en telefon i St Petersburg, mener Milonov.

Det er derfor tilhengerne til Marokko og Iran som først kan få oppleve den russiske varianten av et moralpoliti når de møtes fra 15. juni.

Men supportere fra fire kontinenter kan bli utsatt for dette sharia-lignende fenomenet hvis Milonov får det som han vil: Russland møter Egypt fire dager etter første kamp, Brasil spiller her mot Costa Rica den 22. og det avsluttes i St Petersburg med med kampen Nigeria - Argentina den 26.juni.

Urangruver

Milonov har åpenbart et oppheng i alt som har med seksualitet å gjøre, og for å vise sin fanatiske motstand mener han at eventuelle horekunder bør sendes på jobb i livsfarlige urangruver.

– Vi må gjøre noe slik at de aldri mer vil trenge tjenester fra prostituerte, mener politikeren.

Nyhetskanalen rt.com benytter også anledningen til å minne om flere andre friske lovforslag som har kommet fra samme mann. Han har blant annet ønsket at alle russere på tur i utlandet skal kle seg etter en offisiell standard, åpent homofile bør nektes adgang til Russland og Istanbul bør hete Konstantinopel på alle russiske kart.

Populært