Kaggestad: – Det ligger i kortene at Johaug tar over tronen nå

Artikkelen fortsetter under annonsen

Marit Bjørgens skikarriere er over lørdag. Slik blir langrennsdronningen fra Rognes hyllet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er rett tidspunkt å gi seg nå. Hun har vunnet alt som er å vinne. Marit Bjørgen har vært et samlende punkt for kvinnelandslaget i mange, mange år. Hun har holdt laget sammen i gode og onde dager. I tillegg har hun vist at hun takler motgang, sier TV 2-kommentator Johan Kaggestad til ABC Nyheter.

Slik reagerte Therese Johaug da hun mottok beskjeden:

– Tårene trillet, jeg må innrømme det. Det er så rart, hun har vært et av mine største forbilder hele veien. Vi har trent veldig mye sammen utenfor samling. Vi har pushet hverandre og sett at vi begge har utviklet oss ved å gjøre det, sier hun til NRK.

Svensk ekspert: – Trist for Johaug

– Marit har betydd utrolig mye for min karriere. Hun var den jeg så opp til. Så bare det å bli kjent med henne, få komme på lag med henne og ikke minst konkurrere med henne har vært stort, sier Johaug videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Langrennskommentator Tomas Pettersson mener Marit Bjørgens karriereslutt er en marerittbeskjed for Therese Johaug. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Langrennskommentator Tomas Pettersson mener Marit Bjørgens karriereslutt er en marerittbeskjed for Therese Johaug. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Tomas Pettersson, Expressens langrennskommentator, mener at det er nå Johaug trenger Bjørgen som mest.

– Den største av de alle meddeler at alt er over. Det er ikke uventet. Helt logisk. Men også trist. Ikke minst for Therese Johaug. Er det noen gang hun virkelig hadde trengt Marit Bjørgen, så er det jo nettopp nå, skriver han i en kommentar.

Han mener dette er en marerittbeskjed for Johaug. Oppmerksomheten rundt hennes comeback kommer til å bli enormt, skriver Pettersson videre.

– Spørsmålene kommer til å hagle. Det er da man behøver den der tryggheten. Eller om du vil: Marit Bjørgen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunn: Marit Bjørgen legger opp

Johaug ønsket at Bjørgen skulle fortsette

Johaug og Bjørgen er gode venninner, og Bjørgen har vært en god støtte for henne i tiden hun har vært utestengt for doping.

– Marit er blitt en av mine aller beste venner. Jeg skulle så gjerne ønske at hun ville fortsette ett år til, men jeg støtter henne 100 prosent i avgjørelsen. Hun er 38 år og har vunnet alt, hun skal få lov til å gi seg nå.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Therese Johaug har sonet ferdig sin dopingdom om knappe to uker. Dermed blir de nære venninnene ikke å se på landslaget sammen neste sesong.

– Det ligger i kortene at Johaug tar over tronen nå. Det er liten tvil om at Marit har hatt meget positiv innflytelse på Therese. Hun har fulgt i Marits fotspor, sier Johan Kaggestad.

– Hun har betydd alt

Vegard Ulvang sier det ikke kom som noen overraskelse på han at Marit Bjørgen har valgt å legge opp.

– Stjerner kommer og stjerner går. Vi takker for tjenesten og ønsker nye velkommen, sier Vegard Ulvang til NTB om at Marit Bjørgen nå har bestemt seg for å legge opp.

Ulvang, som er leder for FIS' langrennskomité, sier at nyheten ikke kom som noen overraskelse på han og sier hun ikke bør engste seg for livet utenfor langrennssirkuset.

– Jeg har vært i den situasjonen selv og kan bare si at livet har mye godt å by på også etterpå, sier langrennsveteranen, som selv har seks OL-medaljer og åtte VM-medaljer på samvittigheten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Karrieren hennes er vel beskrevet, det finnes ikke superlativer nok, sier Ulvang.

Landslagssjef Vidar Løfshus sier det blir et tomrom uten Bjørgen på laget.

– Hun har betydd alt for norsk langrenn de siste årene, og det blir jo et tomrom. Hun er Norges største gjennom tidene. I dag tenker jeg først og fremst på alle gledene vi har hatt med Marit og hun er et fantastisk kvinnfolk på alle mulige måter. Hun er jo drømmekvinnen både som idrettsutøver og ellers, sier han til VG.