Meny

Ruud inn med pappa Christian som trener foran grussesongen

Pappa Christian Ruud (t.v.) blir trener for sønnen Casper (t.h). Foto: Lars Eide / NTB scanpix
Casper Ruud er i hjemlandet og skal i helgen spille Davis Cup for Norge. Trenerbyttet tror han ikke vil bety noe fram mot grusturneringene i Europa.

Torsdag meldte VG at den 19 år gamle tennisproffens spanske trener Pedro Rico gir seg av personlige årsaker. Nå er det pappa Christian Ruud som er kjøpt fri fra sin trenerrolle i tennisakademiet og trene sønnen.

– Jeg tror jo det blir positivt, men det vet man jo aldri. Jeg både tror og håper at vi blir et bra team selv om han er faren min, og at mange sikkert er skeptiske til far- og sønn- forhold innenfor idretten. Jeg føler at vi har et godt forhold og respekt for hverandre, så jeg føler at han kan være den som drar meg det neste steget oppover, sier Ruud til NTB.

Først skal Casper Ruud hjelpe Norge med å beholde plassen sin på nivå 2 i europeisk/afrikansk sone mot Irland hjemme på Riksanlegget på Hosle i Oslo. Der er det kamper lørdag og søndag.

– Grussesongen i Europa starter for fullt etter Davis Cup. Det blir bra å få noen turneringer på grus igjen. Det er kanskje der jeg har mitt beste resultat så langt. Jeg er helt klar for det og French Open (Roland Garros) blir et helt klart stort mål for grussesongen, sier Ruud.

– At jeg er nummer 130 eller 200 betyr ikke så mye for hvor man kommer inn i turneringen. Det viktigste akkurat nå er at man er innenfor 240–250 som gir en plass i kvalifiseringene til Grand Slam. Jeg skal derimot forsøke å forbedre rankingen min i løpet av våren og sommeren, sier 19-åringen.

Han mistet mange ATP-poeng etter å ha tråkket over og måtte gi seg i 1. rundekampen i Rio de Janeiro-turneringen. I år har han rast nedover på ATP-rankingen og er for tiden nummer 203.

– At jeg har en positiv utvikling er det viktigste for oss framover Jeg føler at jeg har fått en bedre start på sesongen i år enn i fjor med tanke på hvilken motstand jeg har hatt i matchene mine, sier Caper Ruud.

Neste turneringer for nordmannen blir i Tunisia, mens oppkjøringen til Grand Slam-turneringen i Paris skal skje i Challenger- og ATP-turneringer i blant annet Italia og Tyskland.

– Det blir en blanding av Challenger og ATP, sier Ruud.

Roland Garros-turneringen går fra 27. mai til 10. juni. Kvalifiseringen spilles i uken før.

Populært