Meny

Udnes Weng-tvillingene forsvarte NM-gullet

Søstrene Tiril og Lotta Udnes Weng i aksjon under torsdagens lagsprint under ski-NM del 2 i Alta. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Tiril og Lotta Udnes Weng fra Nes hadde små problemer med å forsvare gullet på lagsprinten under NM del 2 i langrenn i Alta torsdag.

21-åringene gikk kontrollert på de fire første rundene i fri teknikk, men så satte Tiril opp farten på sin siste runde og sende søsteren Lotta ut på ankeretappen med 5,2 sekunder ledelse på Oppdals Silje Øyre Slind.

I mål var avstanden 4,7 sekunder mellom Nes og sølvvinner Oppdal. For Oppdal gikk Siljes søster Kari den første etappen.

– Det var gøy og hardt og moro å få det til, sa Tiril Udnes Weng til NTB.

– Det er moro med teamsprint og å gå på lag med Tiril. Hun sørget for at det ble lettere å gå sisteetappen. Da er det ingen sak, sa Lotta Udnes Weng.

– Jeg synes Kari svarte bra. Jeg måtte bare gi alt jeg hadde, sa Tiri om sin siste etappe etter å ha sendt søsteren ut med en solid ledelse.

– Jeg hørte at det var noen som hadde fått 20 meter, men viste ikke om det var Tiril eller Kari. Jeg så hvor nære Silje var, men det var en god nok luke til at det holdt, sa Tiril.

– Vi er kjempefornøyd. Målet var jo å holde med helt inn til mål, men det klarte vi ikke, sa Oppdals Silje Øyre Slind etter sølvplassen.

Sammen med søsteren Astrid tok Silje og Kari Øyre Slind gull i stafett under NM i Røros i 2015.

Ingvild Flugstad Østberg spurtet Gjøvik inn til 3.-plass torsdag, men laget var hele 13 sekunder bak Weng-tvillingene i mål.

Kathrine Harsem kom i mål tidelen bak på 4.-plass for Varden Meråker.

Lillehammer, Kvaløysletta, Strindheim og Gjerdrum kom inn på de fire neste plassene.

Populært