Meny

Premier League-klubbene brukte 2,3 milliarder på agenthonorar

Virgil van Dijks agent satt igjen med en god slump penger etter overgangen til Liverpool fra Southampton. Foto: AP Photo/Rui Vieira / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Det er gullkantet business å være agent for en fotballspiller. Spesielt hvis agenten får klienten sin til Premier League.

I løpet av overgangsvinduene sommeren 2017 og januar 2018, har agenter totalt kunnet putte rundt 2,3 milliarder norske kroner alene i lommen for å ha spilt en rolle i spilleroverganger til Premier League.

Det er en stigning på rundt 387 millioner kroner sammenlignet med forrige sesong. Det skriver den britiske avisen The Guardian. Tallene stammer fra klubbenes innrapporteringer til Det engelske fotballforbundet (FA).

I tillegg til de mangfoldige millionene agentene tjener på spilleroverganger når deres klienter bytter klubb, får de vanligvis også en del av spillerens lønn i fast honorar.

Liverpool, Chelsea og Manchester City har vært de mest gavmilde til fotballens mellommenn.

De tre klubbene har betalt henholdsvis 307 millioner, 276 millioner og 254 millioner til agenter i forbindelser med spillerhandler.

Alle de tre klubbene har kjøpt spillere for enorme summer denne sesongen, blant annet Virgil van Dijk, Álvaro Morata og Kyle Walker.

Det er ikke offentliggjort hvor mye klubbene har betalt agenter for spesifikke handler, men hvor mye penger de har brukt på agenthonorarer totalt.

(©NTB)

Populært