Meny

Alvarez trakk seg fra kampen mot Golovkin

Saul Alvarez, til venstre, har trukket seg fra boksekampen mot Genady Golovkin som følge av to positive dopingprøver. Foto: AP Photo/John Locher, File / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Saul Alvarez har trukket seg fra gigantoppgjøret mot Genady Golovkin etter å ha testet positivt på clenbuterol. Cecilia Brækhus skal være aktuell for stevnet.

Den amerikanske journalisten Lance Pugmire meldte på Twitter i mars at Brækhus er aktuell for en kamp på underkortet til storstevnet i Las Vegas 5. mai.

Brækhus ville til VG ikke si noe om hun er aktuell for stevnet.

– Jeg kan ikke kommentere dette nå, er alt hun ville si til avisen i mars.

Nå har Saul «El Canelo» Alvarez, som skulle møte Golovkin i hovedkampen, måttet trekke seg som følge av to dopingprøver som viste spor av det forbudte stoffet clenbuterol.

Mexicanerens promotorselskap Golden Boy Promotions uttalte at Alvarez fikk i seg stoffet som følge av å ha spist forurenset kjøtt i Mexico, og 27-åringen meldte seg frivillig til å ta en rekke frivillige dopingtester i forkant av kampen.

Det var uansett tvilsomt om Nevada State Athletic Commision (NSAC) ville godkjent omkampen mellom Golovkin og Alvarez etter å ha midlertidig suspendert sistnevnte, og nå har han altså trukket seg fra kampen som skulle gå i mellomvekt.

Clenbuterol benyttes av folk med astma og er klassifisert som et forbudt stoff av Verdens antidopingbyrå (WADA). Bruk av clenbuterol i kjøttproduksjon er blitt forbudt i Mexico, men det er mistanke om at det fortsatt er i utstrakt bruk.

Det er uvisst hva som skjer med stevnet etter at Alvarez' trakk seg fra hovedkampen, men Golovkin var raskt ute på Twitter for å melde at han er klar til kamp den oppsatte datoen i det som kan bli et av årets største boksestevne.

– Jeg vil forsvare mine titler 5. mai i Las Vegas! Offisiell uttalelse kommer snart, skrev kasakhstaneren som innehar tittelbeltene både i IBO, WBA, WBC og IBF.

(©NTB)

Populært