Alvarez trakk seg fra kampen mot Golovkin

Saul Alvarez, til venstre, har trukket seg fra boksekampen mot Genady Golovkin som følge av to positive dopingprøver. Foto: AP Photo/John Locher, File / NTB scanpix.
Saul Alvarez, til venstre, har trukket seg fra boksekampen mot Genady Golovkin som følge av to positive dopingprøver. Foto: AP Photo/John Locher, File / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Saul Alvarez har trukket seg fra gigantoppgjøret mot Genady Golovkin etter å ha testet positivt på clenbuterol. Cecilia Brækhus skal være aktuell for stevnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den amerikanske journalisten Lance Pugmire meldte på Twitter i mars at Brækhus er aktuell for en kamp på underkortet til storstevnet i Las Vegas 5. mai.

Brækhus ville til VG ikke si noe om hun er aktuell for stevnet.

– Jeg kan ikke kommentere dette nå, er alt hun ville si til avisen i mars.

Nå har Saul «El Canelo» Alvarez, som skulle møte Golovkin i hovedkampen, måttet trekke seg som følge av to dopingprøver som viste spor av det forbudte stoffet clenbuterol.

Mexicanerens promotorselskap Golden Boy Promotions uttalte at Alvarez fikk i seg stoffet som følge av å ha spist forurenset kjøtt i Mexico, og 27-åringen meldte seg frivillig til å ta en rekke frivillige dopingtester i forkant av kampen.

Det var uansett tvilsomt om Nevada State Athletic Commision (NSAC) ville godkjent omkampen mellom Golovkin og Alvarez etter å ha midlertidig suspendert sistnevnte, og nå har han altså trukket seg fra kampen som skulle gå i mellomvekt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Clenbuterol benyttes av folk med astma og er klassifisert som et forbudt stoff av Verdens antidopingbyrå (WADA). Bruk av clenbuterol i kjøttproduksjon er blitt forbudt i Mexico, men det er mistanke om at det fortsatt er i utstrakt bruk.

Det er uvisst hva som skjer med stevnet etter at Alvarez' trakk seg fra hovedkampen, men Golovkin var raskt ute på Twitter for å melde at han er klar til kamp den oppsatte datoen i det som kan bli et av årets største boksestevne.

– Jeg vil forsvare mine titler 5. mai i Las Vegas! Offisiell uttalelse kommer snart, skrev kasakhstaneren som innehar tittelbeltene både i IBO, WBA, WBC og IBF.