Meny

Stensbøl hyller Bjørndalen: – Unik gjennomføringsevne

Bjørge Stensbøl har jobbet tett med Ole Einar Bjørndalen i mange år, og er full av lovord om skiskytterlegenden som tirsdag sa at han legger opp. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Folk mener Ole Einar Bjørndalen tilpasset seg endringene i skiskyting, men det er han som har ledet utviklingen. Det sier Bjørge Stensbøl om skiskytterlegenden.

– Jeg har vært mange år i næringslivet. Her snakker man mye om endringsledelse. At ledere må ha mot til å eksperimentere. Der har Ole ligget mange år foran, mener Stensbøl.

Han var toppidrettssjef ved Olympiatoppen fra 1989 til 2004 og har jobbet tett med Bjørndalen. Det har ikke bare vært en enkel jobb.

– Det er krevende å jobbe tett på Ole Einar. Det har jeg gjort i mange år. Det vet jeg alt om, sier han.

Ros

Men han er full av lovord om skiskytterlegenden, og mener Bjørndalen har en gjennomføringskraft som er unik.

– Han har turt å eksperimentere, selv om han da kunne bli dårligere en periode før han fikk trent det inn og ble bedre, mener Stensbøl, som snakket med Bjørndalen i forkant av pressekonferansen.

Han vil ikke avsløre hvor lenge han har visst at Bjørndalen ville legge opp, men ønsker ham lykke til med fremtiden.

– Han har så mange tilbud at han kan velge og vrake. Men næringslivet har mye å lære av Ole. Jeg ønsker ham lykke til med sitt nye liv, både han, Darja og den lille.

(©NTB)

Populært