Meny

Bjørndalen om de avgjørende Røkke-samtalene

Ole Einar Bjørndalen hadde kontakt med Kjell Inge Røkke før vinterens OL i Sør-Korea. Foto: NTB scanpix

Det var samtalene med Kjell Inge Røkke som gjorde at Ole Einar Bjørndalen slo fra seg Hviterussland-tankene.

Etter at skiskytterlegende Ole Einar Bjørndalen ble vraket til den norske OL-troppen i Sør-Korea vurderte nordmannen å konkurrere for et annet land.

Det har tidligere vært kjent at Bjørndalen lekte med tanken om å gå for Hviterussland under vinterlekene i Pyeongchang.

– Jeg var ganske nære. Mengden av personene jeg hadde rundt meg som mente at jeg burde gjøre det var oppe i 90 prosent, men magefølelsen min var overhodet ikke der, sier Bjørndalen til Nettavisen.

Les også: – Ikke overraskende at han hadde hjerteflimmer

Røkke-samtaler avgjørende

Nå avslører 44-åringen at det var samtaler med milliardæren Kjell Inge Røkke som fikk ham bort fra tankene om å konkurrere for nasjonen til kjæresten Darya Domratsjeva.

– Jeg ønsker ikke å gå innpå det vi pratet om, men slik jeg forstod det selv og det som var førsteinntrykket da dette kom opp var at jeg ikke kan skli ned i Holmenkollen med utenlandsk flagg. Det samme gjelder for OL. Det går ikke an. Jeg har gått for Norge, sjela mi er i Norge, røttene er der, det norske folket har alltid støttet meg. Det er helt uaktuelt, forklarer skiskytteren til Nettavisen.

Tirsdag innkalte Bjørndalen til pressekonferanse for å fortelle at han legger opp, 25 år etter at han gikk sitt første verdenscuprenn.

Hør en gråtkvalt Bjørndalen forklare hvorfor han velger å legge opp i videoen under:

Les også: Idrettssjef Hjelmeset hadde håp om å se Bjørndalen i Östersund-VM

Under forventet

44-åringen var på gråten da han sa at han gir seg.

Nyheten om at skiskytteren legger opp ble også fort en stor nyhet Europa rundt.

– Jeg setter stor pris på at så mange møter opp her. Dere (mediene) har ikke mast for mye på meg i vinter. Sesongen var langt under det jeg forventet selv, sa Bjørndalen.

Skiskytterkongen fra Simostranda står med i alt 13 olympiske medaljer. Det gjorde ham til tidenes vinterolympier fram til han ble passert av Marit Bjørgen i Sør-Korea. I VM-sammenheng ble det til sammen 45 pallplasser. Det er ingen i nærheten av å matche.

Les også: Bjørndalen gir seg: – Fikk hjerteflimmer i sommer

Lansert som president

Bjørndalen har tidligere uttalt at han ikke vil hoppe rett inn i en trenerjobb etter at karrieren er over. Tilbud har det ikke vært få av for veteranen.

– Jeg har fått en del tilbud de siste årene, men det har vært litt mer nå. Det er jo naturlig når man begynner å bli litt eldre og har litt erfaring, sa Bjørndalen til NTB for to uker siden.

– Å bli trener direkte etter en karriere (som løper) … jeg tror at det ikke er helt optimalt fordi man er litt inhabil. Du ser ikke det store bildet. Det er veldig mange veier til å nå målet. Du bør nok få litt avstand til det for å bli en god trener, la han til.

Bjørndalen var inne på det samme under tirsdagens pressekonferanse.

– Jeg har fått mange tilbud, men jeg har ikke tatt noen endelig avgjørelse, sa Bjørndalen.

En unik idrettskarriere er over. Se videoen under:

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært