Meny

Klopps City-følelse slo til

Liverpools manager Jürgen Klopp. Foto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Jürgen Klopp ante hvem Liverpool ville møte i mesterligaens kvartfinale, og tyskeren hadde ikke kjent feil.

Det handler om en semifinaleplass når Liverpool og Manchester City møtes i den første helbritiske kvartfinalen i mesterligaen på sju år onsdag.

Trekningen endte akkurat som Klopp hadde en mistanke om.

– Jeg har sagt det før, og det er fortsatt en sannhet som holder vann. Det er alltid det normale i en trekning at du blir trukket opp mot naboen. Mer eller mindre. Men for å være helt ærlig, så bryr jeg meg ikke om det i det hele tatt, sier Klopp til Liverpools hjemmeside.

– Det er akkurat som det alltid har vært. Vi tar det vi får. Nå handler det om Manchester City. Kjør! sier Klopp til klubbens nettside.

Tredje møte

Klubbene har møttes to ganger i serien tidligere i sesongen. Manchester City høvlet over Liverpool på eget gress og vant 5–0 i september. I januar vant Liverpool 4–3 på Anfield. Det er Citys eneste serietap så langt denne sesongen.

Som sifrene antyder, begge disse lagene har scoret mange mål denne sesongen. Til sammen har både Manchester City og Liverpool scoret over 100.

I Premier League har City scoret 88. Ingen har flere. Og ingen har scoret flere enn Liverpools 28 i mesterligaen.

Giftig trio

Mohamed Salah har alene scoret 37 mål for Liverpool. Til sammen danner med Roberto Firmino og Sadio Mané en fryktet trio på topp.

– De tre sammen er nesten ustoppelige. De er fantastiske. Liverpool gjør det alltid så komplisert for oss å spille mot dem. Det vet vi. De er så raske, gode og tøffe, skryter City-manager Pep Guardiola.

– Uansett er det ikke å vente at ting skal være enkelt når vi kommer til kvartfinalen i mesterligaen, sier spanjolen.

Sist gang Liverpool var i semifinalen i mesterligaen var i 2008. City jager sin andre semifinaleplass på tre sesonger.

Populært