Bunnlag bremset Fortunas opprykkstog

Håvard Nielsen måtte fra benken se opprykksjagende Fortuna Düsseldorf tape for bunnlaget Darmstadt. Her fra en landslagssamling. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fortuna Düsseldorf regnet med å ta et nytt steg mot 1. Bundesliga i fotball, men måtte se seg slått 1-0 av nestjumbo Darmstadt mandag.

Håvard Nielsen ble sittende på benken mens han så sine klubbkamerater stange forgjeves mot hjemmelagets forsvar. Tobias Kempe scoret for Darmstadt i det 38. minutt, og målet ble kampens eneste.

Gjestene greide ikke å score selv om laget spilte hele annen omgang i overtall etter at Fabian Holland fikk to gule kort før pause. Genki Haraguchi og Marcel Sobottka hadde hvert sitt stolpetreff, men nærmere kom ikke serielederen.

– Darmstadt kjempet hardt, og vi maktet ikke å score, konstaterte Fortuna-trener Friedhelm Funkel.

Tross tapet er Fortuna seks poeng foran serietoer Nürnberg og åtte foran Holstein Kiel på kvalifiseringsplassen. Ørjan Nylands klubb Ingolstadt er nummer fire, ytterligere fem poeng bak.

Darmstadt sørget med sin seier for at Ruben Yttergård Jenssens Kaiserslautern igjen er alene i bunnen. Darmstadt er tre poeng foran Kaiserslautern og tre bak Heidenheim på kvalifiseringsplass.