Start kollapset stygt

Start-spillerne depper etter at Sandefjord snudde til 4-1-seier i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Start fikk en fin start på comebacket i Eliteserien, men i kamp nummer to gikk sørlendingene fra å lede 1-0 til å ryke hele 1-4 hjemme mot Sandefjord.

Kristiansand-laget var det beste laget før pause, men i annen omgang ble det full sprekk. Innbytter Pontus Engblom gjorde to av målene i Sandefjords sterke snuoperasjon.

Mot spillets gang satte svensken først inn 2-1 på en strålende pasning fra Håvard Storbæk etter 68 minutter, mens han fullførte ydmykelsen av Start ved å legge på til 4-1 i sluttminuttene.

Enric Vallès sto bak Sandefjords tredje mål etter en kontring. Hjemmelaget ble knallhardt straffet for naivt spill.

Enkelt

Start tok ledelsen halvveis ut i første omgang. Ved bakre stolpe stanget Kristján Flóki Finnbogason inn 1-0 etter et godt timet opphopp. Han scoret på en god ball fra Enric Vallès. Det var islendingens seriemål nummer to på like mange kamper.

Finnbogason ble hentet til Kristiansand-klubben i fjor sommer. Han rakk å score fire mål på ti kamper i 1. divisjon, og overgangen til Eliteserien har 23-åringen tatt på strak arm.

Etter ledermålet strammet vertene grepet ytterligere, men de klarte ikke å nekte Storbæk å gjøre en enkel utligning i det 34. minutt. Etter et hjørnespark kunne han helt umarkert styre ballen i nettet.

Sandefjord var heldig som fikk med seg 1-1 til pause. På overtid av første omgang sendte Starts nysignering Elliot Käck en suser hardt i lengste stolpe. Med ørlite mer presisjon ville det vært scoring.

Kontret i stykker

Lenge luktet det ikke Sandefjord-seier på Sørlandet, men det forandret seg helt da Engblom ble spilt gjennom med litt over 20 minutter igjen på klokka. Start taklet svært dårlig å havne under og ble til slutt kontret i stykker.

Både Start og Sandefjord fikk hver sin kamp i 2. serierunde utsatt. Mark Dempseys lag innledet comebacket på øverste nivå med 4-1-seier over Tromsø, mens Sandefjord serieåpnet med et stygt 0-5-tap borte mot Molde.

Starts neste kamp er mot Lillestrøm på Åråsen førstkommende mandag. Dagen før tar Sandefjord imot Stabæk til sin første hjemmekamp for sesongen.