Tveitas drømmemål tok luven av Vålerenga

Sarpsborg-spillerne jubler etter Jon-Helge Tveitas perlemål i 3-0-seieren over Vålerenga. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Jon-Helge Tveita la inn en solid søknad om mer spilletid med en skikkelig kremscoring i Sarpsborgs 3-0-seier hjemme mot Vålerenga i Eliteserien søndag.

I sin første seriekamp fra start i år markerte Tveita seg med en prestasjon Sarpsborg-fansen ikke vil glemme med det første. Halvveis ut i annen omgang gikk han på løp fra midtbanestreken, dro lett av to VIF-spillere og sendte ballen elegant i venstre kryss fra 20 meter.

Vålerenga-keeper Adam Larsen Kwarasey var helt sjanseløs. Det var Tveitas mål nummer to i Eliteserien for Sarpsborg siden overgangen fra Bryne foran 2016-sesongen. Han har med andre ord ikke for vane å score, og iallfall ikke slike perlemål som det som kom 2. påskedag.

Sarpsborg hadde god kontroll på mandagens oppgjør mot et VIF-lag som kom til Østfold med to strake seirer i serieåpningen. 2-0-scoringen tok mye av piffen ut av bortelaget.

Dansk dobbel

Tidligere i kampen hadde Patrick Mortensen gitt østfoldingene ledelsen med et pent hodemål. På overtid ble dansken tomålsscorer da han bredsidet inn 3-0.

Foran et rekordpublikum trøkket Sarpsborg til fra start. De 6149 frammøtte fikk også tidlig se Mortensen stange inn 1-0 etter 17 minutter. Dansken fikk lov til å stå helt alene da han fra ti meter satte pannebrasken på Ole Jørgen Halvorsens innlegg.

Samme mann hadde like før ropt på straffe, men Mortensen fikk ikke gehør hos dommer Kai Erik Steen.

Ikke ufortjent

Vålerenga kom seg utover i første omgang. Oslo-lagets største mulighet kom da Sam Johnson i det 36. minutt vendte og dunket til fra farlig posisjon, men Sarpsborgs sisteskanse Aslak Falch lot seg ikke lure og reddet forsøket.

Også etter pause styrte hjemmelaget banespillet. Det var derfor ikke ufortjent da Tveita gikk på sitt superraid og doblet ledelsen på vakkert vis. På overtid fullførte Mortensen sin måldobbel.

Sarpsborg har vist at laget blir å regne med i toppen av norsk fotball også i år. Bronsevinneren fra i fjor har innledet sesongen med to seirer og én uavgjort.